EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-02-2024 16:18

AYMEP 6. Değerlendirme Toplantısında "Asrın Felaketi" Masaya Yatırıldı!

Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı tarafından 07-08 Şubat tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen "Üniversiteler Afet Yönetimi İle İlgili Araştırma Merkezlerinin (AYMEP) 6. Değerlendirme Toplantısı"nda "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri masaya yatırıldı.

AYMEP 6. Değerlendirme Toplantısında

Depremlerden Çıkarılan Dersler ve Öneriler Tartışıldı

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ve AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar'ın da katıldığı toplantının ilk günü "6 Şubat Depremlerinden Çıkarılan Dersler ve Öneriler" başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde AFAD ve üniversitelerin Afet Yönetim Merkezlerinin temsilcileri, depremlerle ilgili çalışmaları ve önerilerini sundular.

Sakarya Üniversitesi Deprem Çalışmaları Paylaşıldı

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezini temsilen Prof. Dr. Murat Utkucu'nun da katıldığı toplantıda "6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerine İlişkin Sakarya Üniversitesi Çalışmaları" başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Prof. Utkucu, Sakarya Üniversitesi'nin depremlerin etkilediği bölgedeki saha çalışmalarını ve bu depremler hakkındaki bilimsel faaliyetlerini anlattı. Ayrıca düzenlenen panelde Sakarya Üniversitesi adına görüş ve öneriler paylaşıldı.

Thumbnail I M G20240207171900

Anahtar kelime: AYMEP, afet yönetimi, AFAD, üniversiteler, araştırma merkezleri, Kahramanmaraş depremleri, 6 Şubat 2023, Prof. Dr. Murat Utkucu, Sakarya Üniversitesi, panel, sunum, değerlendirme, toplantı

EditörEditör