EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-06-2026 09:54

AYT ve YDT Heyecanı Bugün Yaşanıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci gününde milyonlarca aday üniversite hayaline bir adım daha yaklaşmak için ter döküyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) ardından bugün Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleştiriliyor.

AYT ve YDT Heyecanı Bugün Yaşanıyor

Saat 10.15’te başlayacak AYT’ye 1 milyon 627 bin 960 aday katılıyor. Türkiye genelinde 4 bin 400 bina ve 86 bin 761 salonda düzenlenecek sınavda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soru yöneltilecek ve 180 dakika süre verilecek.

YKS'nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45’te başlayacak. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınava toplam 203 bin 639 aday katılacak. Adaylara 80 soru için 120 dakika süre tanınacak.

ÖSYM tarafından yapılan uyarılara göre, sınav binalarının kapıları oturumlardan 15 dakika önce kapatılacak. Bu nedenle adayların AYT için saat 10.00’dan, YDT için ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı belirtildi.

Adayların sınava giriş belgeleri ile fotoğraflı kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Kimlik kartını kaybeden veya kimlik bilgilerinde eksiklik bulunan adaylar için nüfus müdürlükleri sınav günü 07.00-15.30 saatleri arasında açık tutulacak.

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 22 Temmuz 2026 tarihinde açıklanacak.

AdminAdmin