GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2024 10:38   Güncelleme : 07-03-2024 12:12

Babaoğlu arsa satışlarıyla ilgili konuştu

Hendek Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Babaoğlu, “Kim, hangi dönemde ne satmış, ne kaybettirmiş, belediyemize ve halkımıza ne kazandırmış, bunu bilmeye herkesin hakkı var. Yalanla, algıyla olmaz, rakamlarla olur. İlk kez açıklıyorum” dedi.

Babaoğlu arsa satışlarıyla ilgili konuştu

Hendek Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Turgut Babaoğlu, arsa satışlarına yönelik iddialara rakamlarla cevap verdi. Belediye meclis toplantısında görsel sunum eşliğinde konuşan Başkan Babaoğlu,  şöyle konuştu: “Aslında hiç tercih etmeyeceğim bir şey yapıyorum ama yalanın bini bir para olmuş. Ne satmışız, neyle itham ediliyoruz belli değil. Açıklıyorum; 2019 yılında göreve başladık. 908 adet taşınmaz var elimizde. Bunların 31 tanesini kurumlar arası devir yapmışız. Mezarlık, okul yeri ya da sosyal alan için. 151 tane yer satışımız olmuş, bunları da kamu ihalesine uygun şekilde satmışız. Öyle eskiden olduğu gibi keyfiyetle yapmamışız. Belediyemize bu yer satışlarıyla 86 milyon TL gelir sağlamışız. Karşılığında ise gerek kamu kuruluşlarından geçiş, gerekse satın almalarla Hendek Belediyesi’ne ve Hendek halkına yaklaşık 92 bin metrekare alan kazandırmışız.

 

DAHA ÖNCE SATILANLARA BAKALIM


2002-2019 yılları arasında, yani bizim dönemimize dek, 2 bin 700 metre kare alan satılmış. Yine aynı dönemde 18 uygulamalarıyla 70 bin metrekarelik alanın hisse satışı yapılmış. Dükkânları sat, iş yerlerini sat, ne bulduysan sat sonra Turgut Babaoğlu yer sattı de. O halde sattığınız yerlerden bugünkü hesaplamayla elde edilen 1 milyar 833 bin 645 bin TL nerede, nereye harcadınız diye sorarız bizde. Biz yaptığımız bu satışlardan elde edilen geliri 91 mahallemize hizmet olarak pay ederken, bizden önceki dönemde bu sayı 17 mahalle olarak kalmış durumda.

 

VATANDAŞA KULLANDIĞI YER SATTIK


Hadi onlar satmış, biz niye satmışız. Biz bir müteahhide, inşaat firmasına ya da bu işten kazanç sağlayacaklara yer satmadık. Vatandaş yıllardır kullanıyor, kira bile vermiyor işte bu ve benzeri yerleri satışa çıkardık. Puna Ortaköy’de sıkıntı yaşandı, yıllardır kullanmışlar arazileri, satışa çıkardık, siz alın dedik yok. Tekrar ediyorum, 908 taşınmazla devraldık biz bu belediyeyi ve art niyetli olsak hepsini satmaz mıydık, üsteli yeni alanlar satın alır mıydık?

Başkan Babaoğlu, şahsı ve Hendek Belediyesi hakkında yapılan algı operasyonlarına tepki olarak konuyla ilgili hazırlattığı sunumu tüm basın kuruluşlarına yolladı.  

EditörEditör