YEREL
Giriş Tarihi : 04-02-2024 22:07

Babaoğlu: Hastalarımızın ve engellilerimizin yanında olduk

Hendek Belediyesi, son 5 yılda hasta ve engelli vatandaşlara yönelik olarak hasta nakil hizmetinin yanı sıra, ihtiyaç sahibi hasta ve engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak ihtiyaçlarını karşıladı.

Babaoğlu: Hastalarımızın ve engellilerimizin yanında olduk

2019-2024 döneminde bin 477 hasta nakli, bin 234 engelli nakli gerçekleştirildi. Hasta ve engelli vatandaşların Sakarya ve il dışındaki hastanelere naklini güvenli ve konforlu biçimde sağlamak üzere, belediye araç filosuna bu süreçte bir de yeni nakil aracı eklendi.

591 vatandaşa hasta yatağı, 257 vatandaşa tekerlekli sandalye, 33 vatandaşa akülü araç, 158 vatandaşa walker değnek ve oksijen tüpü yürüteç aracı verilirken, 658 akülü aracın bakım ve onarımı yapıldı.

Pandemi sürecinde Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde 12 bin 343 noktada dezenfekte işlemi yaptı.

Hendek Belediyesi, sokak hayvanları konusunda da hassas davranarak, mevcut hayvan barınağını iyileştirdi ve 5 yılda 923 hayvanı sahiplendirdi. Ayrıca 572 sahipli hayvan kısırlaştırılırken, bu sayı sahipsiz hayvanlarda bin 166 oldu.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "Bir hastamızın yanında olmak, engelli bir kardeşimizin bir ihtiyacına cevap verebilmek, en büyük hizmettir. Bu anlayışla bugüne dek; hastalarımıza, engelli vatandaşlarımıza, nakil işlemleri başta olmak üzere, ihtiyaçları doğrultusunda ne gerekiyorsa yapma gayreti içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz." dedi.

EditörEditör