GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 17:09

Bağışıklık Sistemi için Baharat Çayı Önerisi!

Konya'da 43 yıllık aktar Yafes Sinop, mevsimlerin bu sene düzensiz ve değişken olmasının çeşitli hastalıkları beraberinde getirdiğini belirterek, hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için 'baharat çayı' denilen bitki çayının içilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Bağışıklık Sistemi için Baharat Çayı Önerisi!

Hava sıcaklıklarındaki dengesizlik, hastalıkların artmasına neden oldu. Hastanelerin ve aktarların yolunu tutan vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitki çaylarına ve baharatlara yöneldi.

43 yıllık aktar Yafes Sinop, mevsim geçişlerinde "baharat çayı" olarak bilinen bitki çayının tüketilmesini öneriyor. Sinop, bu çayın zaman zaman veya gelişigüzel içilebileceğini ve yapıldıktan sonra bir hafta boyunca tekrar tekrar ısıtılarak içilebileceğini söylüyor.

Baharat Çayı Gribal Enfeksiyonlara Karşı Etkili:

Hastalıklardan korunmak isteyen müşterilere baharat çayı verdiklerini belirten Sinop, çaya zencefil, tarçın, havlıcan, hibiskus, hatmi, karanfil, kuşburnu, ayva yaprağı, ıhlamur ve adaçayı da eklenebileceğini ifade ediyor. Sinop, bu çayın 15-20 dakika kaynatıldıktan sonra dinlendirilerek içilmesi gerektiğini ve düzenli kullanımda gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağladığını söylüyor.

Baharat Çayının Faydaları:

  • Isıtıcı özelliği var.
  • Toksin atıcı özelliği var.
  • Sinir sistemini rahatlatıcı özelliği var.
  • Kan dolaşımını düzenleyici etkisi var.

Baharat çayı, kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için doğal bir alternatif sunuyor.

EditörEditör