SİYASET
Giriş Tarihi : 30-01-2024 13:55

"Bahçeli'den Davutoğlu'na Yanıt: 'Başbakanlık Teklifi Aldım, Ancak Vatan, Millet ve Şeref Görevi İle Reddettim'"

MHP lideri Devlet Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kendisine yönelik açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Davutoğlu'nun "Başbakanlık makamını terk ettik" ifadelerine karşılık Bahçeli, "7 Haziran 2015'te seçimlerden sonra Başbakanlık makamı bize doğrudan teklif edildi ancak ben siyasi bölücülerin desteği ve Türkiye'nin aleyhine olan bir iktidar yapısını elimin tersiyle itmeyi vatan, millet ve şeref görevi saydım. Aynı durum bugün olsa yine benzer duruşu gösteririm" dedi.

Bahçeli, Davutoğlu'nun geçmişteki Başbakanlık dönemine vurgu yaparak, "Doğrudur; 7 Haziran 2015'te Başbakanlık makamı doğrudan bize teklif edildi. Ancak ben siyasi bölücülerin desteği ve Türkiye'nin aleyhine olan bir iktidar yapısını elimin tersiyle itmeyi şeref görevi saydım. Bundan pişman olmadığım gibi, aynı durum bugün olsa yine benzer duruşu cesaretle gösteririm" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den çok konuşulacak çıkış: Davutoğlu bana başbakanlık teklif etti

Bahçeli, Davutoğlu'nun iddialarını yalanlayarak, "Senin özün de halin de kir tutmuş, temizlenmen için epey emek sarf etmeye ihtiyacın var. Masalı bırak; bizi bilen bilir. Senin de sicili ve geçmişini bilmeyen ve tanımayan yoktur" şeklinde konuştu.

EditörEditör