EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-12-2023 12:27

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücret için tarih belli oldu!

Mevcut asgari ücrete yapılacak zammın 2024 yılında iki kez mi yoksa tek seferlik mi yapılacağı konusunda farklı yorumlar gelirken, Bakan Işıkhan tarih vererek noktayı koydu. Bakan Işıkhan, "Temmuz ayında yaptığımız gibi hızlı bir şekilde inşallah başlayıp, taraflar ile bir araya geleceğiz. Pazartesi süreci başlatacağız. Gelecek yıl için tek zam yapılacak" dedi.

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücret için tarih belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrasında yaptığı açıklamada çalışanları enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini belirtmişti. Gerek ekonomi gerekse Türkiye gündemindeki bir numaralı olgu, şüphesiz asgari ücret zammı ve memur, emekli maaşları...

Yeni yılda asgari ücretin 16 bin TL'nin üzerine çıkmasına kesin gözüyle bakılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan yeni açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmelerine ilişkin şunları kaydetti;

"31 ARALIK'A KADAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLAMAK ZORUNDAYIZ"
Asgari ücret görüşmelerinin çabuk bitirilmesi komisyonun çalışmasına bağlı, teknik çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz bakanlıklardan temsilciler geliyor, erken bitirilmesi konusunda onların çalışmaları bize şekil verecek. Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız.

Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve TİSK başkanımızla bir açılışımız olacak. Süreci Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. İlkemiz her zamanki gibi, siz de biliyorsunuz “çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek.”

'TEK ZAM OLACAK'
Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız. Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle, Asgari Ücret yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık. 

AdminAdmin