GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-01-2024 18:06

Bakan Kacır, Türkiye'nin İlk Astronotu Gezeravcı ile Uzay Çalışmalarını Değerlendirdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile stratejik bir görüşme gerçekleştirdi. Videokonferans aracılığıyla yapılan görüşmede, Bakan Kacır, Türk uzay çalışmalarının uluslararası iş birlikleri açısından önemine vurgu yaptı.

Bakan Kacır, Türkiye'nin İlk Astronotu Gezeravcı ile Uzay Çalışmalarını Değerlendirdi

Bakan Kacır, görüşme sırasında şunları ifade etti: "Uzay çalışmalarımız uluslararası iş birliklerinin de öncüsü oluyor. Milli Uzay programımızın hedeflerine ulaşmada uluslararası iş birliğinin önemine her daim vurgu yapıyoruz. Türk astronot Alper Gezeravcı ve diğer tüm astronotlara, uzayda Ay yıldızlı bayrağımızı gururla temsil ettiği için tebriklerimi iletiyorum."

Bakan Kacır, Alper Gezeravcı İle Görüştü - Memurlar.Net

Alper Gezeravcı ise şu açıklamalarda bulundu: "Toplam 11 kişiyiz burada, 7 farklı ülkeyi temsil ediyoruz. ISS tarihindeki en kalabalık uluslararası topluluğuz. Biz 4 kişilik bir ekibiz. Günlük işlerimize koordineli bir şekilde toplantılar yaparak başlıyoruz. Türkiye'den gelen selamları ve destekleri gurur kaynağımız olarak değerlendiriyoruz."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan Uzay Misyonu'na ilişkin  'teknik kontrol' vurgusu: Geç olsun güç olmasın | Politika Haberleri

Bu stratejik görüşme, Türkiye'nin uzay alanındaki uluslararası etkileşimini ve başarılarını vurgulayarak, Türk astronotun ISS'deki rolünü öne çıkarmayı amaçlıyor.

EditörEditör