SİYASET
Giriş Tarihi : 21-02-2024 13:51

Bakan Özhaseki'ye İliç'e Neden Günler Sonra Geldiniz Sorusu!

Erzincan İliç'te 13 Şubat'ta meydana gelen maden faciasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bölgeye günler sonra gitti. Bakan Özhaseki'ye "Neden günler sonra geldiniz?" sorusu yöneltildi.

Bakan Özhaseki'ye İliç'e Neden Günler Sonra Geldiniz Sorusu!

Erzincan İliç'te 13 Şubat'ta meydana gelen maden faciasının ardından bölgeye günler sonra giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Özhaseki'ye Günler Sonra Gitme Nedeni Soruldu:

Bakan Özhaseki, facianın yaşandığı bölgeye neden günler sonra geldiği sorusuna yanıt verdi. Özhaseki, "1 ay kadar önce 8 saat süren bir operasyon geçirdim. Olayın olduğu gün 2 saatlik bir operasyon daha geçirdim. Narkozun etkisinden kurtulduktan sonra anbean olayları takip ettim. Gelmeme nedenim özel sağlık sorunlarım. Özür dilemem gerekirse bütün kamuoyundan özür dilerim" dedi.

Bakan Özhaseki'nin Açıklamaları:

Bakan Özhaseki, olaydan itibaren uzman ekiplerle birlikte çalışmaları takip ettiklerini söyledi. Toprağın nehir ile buluşmasını engellemek için çalışmalar yapıldığını ve toprak numunelerinin laboratuvarlarda incelendiğini belirtti. Şu ana kadar zehirli bir atığa rastlanmadığını ifade etti. Madenin 2008'de ÇED raporu aldığını ve o zamandan beri 135 denetim yapıldığını bildirdi. 2022 ortalarında madene en ağır para cezası verildiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Olayla İlgili Soruşturma Devam Ediyor:

Bakan Özhaseki'nin açıklamalarının ardından olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bu üzücü olaydan sonra hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

EditörEditör