EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-03-2024 13:15

Bakan Şimşek: Kira Sözleşmeleri e-Devlet Üzerinden Yapılacak!

azine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, son dönemde gerçekleştirdikleri çalışmalara değinerek, 420 binden fazla ev sahibini ziyaret ettiklerini ve elde ettikleri bilgilerle fiili durumu karşılaştırdıklarını ifade etti.

Bakan Şimşek: Kira Sözleşmeleri e-Devlet Üzerinden Yapılacak!

Bakan Şimşek, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması için çalışmalar yürüttüklerini ve bu konuda niyetli olduklarını belirtti.

Ayrıca, Bakan Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele konusunda ciddi adımlar atacaklarını ve bu konuda yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Yeni POS cihazlarının kullanılmasıyla düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesine yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Şimşek, Türkiye'nin kaynağa erişiminde bir sorun olmadığını ve gelecek aylarda ciddi kredi not artışlarının beklendiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasıyla amaçlarının gönüllü uyumu artırmak olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Son olarak, vatandaşların kira beyannamesini zamanında vermesinin önemine değinen Şimşek, bu konuda bilgi ve bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

EditörEditör