GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2024 10:34

Bakan Şimşek: Suudi Arabistan'a Turist Götürebiliriz, İşbirliği Fırsatları Artıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Suudi Arabistan'a turist götürme ve turizm sektöründe işbirliği yapma potansiyeline işaret ederek dikkatleri üzerine çekti.

Bakan Şimşek: Suudi Arabistan'a Turist Götürebiliriz, İşbirliği Fırsatları Artıyor!

Suudi Arabistan'ın iddialı turizm hedeflerine destek olabileceklerini belirten Bakan Şimşek, "Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletilmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz." ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin inşaat sektöründeki birikimini ve hizmet ihracatına verdiği destekleri vurgulayarak, işbirliği potansiyelinin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin turizmdeki başarısına vurgu yaparak, tur operatörlerinin Suudi Arabistan'a turist götürme imkanlarının olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin hizmet ihracatını büyütmek amacıyla vergi indirimleri gibi önemli adımlar attığını da dile getirdi.

Bakan Şimşek'in açıklamalarıyla birlikte Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliği fırsatlarının artması beklenirken, turizm sektörüne yönelik yeni adımların atılmasıyla birlikte ekonomik ilişkilerin de güçlenmesi öngörülüyor.

EditörEditör