EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-03-2024 11:37

Bakan Şimşek: Yazın Enflasyonda 20-25 Puanlık Düşüş Bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki yaz aylarında Türkiye'nin enflasyonunda belirgin bir düşüş beklendiğini açıkladı. Şimşek, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, enflasyonun yaz aylarında 20-25 puan gerilemesini öngördüğünü belirtti. Buna ek olarak, tüm kira sözleşmelerinin bundan sonra e-devlet üzerinden yapılacağını ifade etti.

Bakan Şimşek: Yazın Enflasyonda 20-25 Puanlık Düşüş Bekleniyor

Şubat ayı enflasyonunu etkileyen deprem gibi faktörlerin temmuz-ağustos aylarında sistemden çıkacağını belirten Şimşek, bunun da enflasyonda düşüşü tetikleyeceğini vurguladı. Vergi artışlarının olmayacağını yineleyen Bakan Şimşek, kayıtdışılıkla mücadele için önemli düzenlemelerin yapıldığını ve yeni nesil pos makinelerinin kullanılacağını duyurdu.

SON DAKİKA ŞUBAT ENFLASYON RAKAMI: TÜİK 2024 Şubat ayı enflasyon rakamı  AÇIKLANDI- Enflasyon yüzde kaç oldu? Şubat ayı enflasyon verileri! | Son  Dakika Haberleri

Türkiye'nin gri listeden çıkışı için son dönemece gelindiğini ifade eden Şimşek, mayıs ayında kripto para için yasal düzenlemenin hayata geçirileceğini ve haziran ayında Türkiye'nin gri listeden çıkacağını öngördü. Bakan Şimşek, üretim ve istihdamın devam edeceğini vurgulayarak, kademeli ve yumuşak bir iniş stratejisi izleneceğini belirtti.

EditörEditör