GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-12-2022 14:14   Güncelleme : 01-12-2022 14:14

Bakü'de ses getiren protesto! Türkiye karşıtı skandal film Azerbaycanlıları kızdırdı

Almanya'nın Bakü Büyükelçiliğinin, Alman bir askerin Irak'taki Kürt askerlerini eğitmesini konu alan Türkiye karşıtı "Sisters Apart" filminin gösteriminin yapılacağını açıklaması, Azerbaycanlıların tepkisine neden oldu. Filmin gösteriminin yapılacağı yerin önünde toplanan protestocular, "Teröre son", "Yaşasın Azerbaycan, Türkiye" gibi sloganlar attı.

Bakü'de ses getiren protesto! Türkiye karşıtı skandal film Azerbaycanlıları kızdırdı

Almanya'nın Bakü Büyükelçiliğinin, Türkiye karşıtı "Sisters Apart" filminin gösteriminin yapılacağını açıklaması, Azerbaycan'da infial oluşturdu.

FİLMİN GÖSTERİMİNİN YAPILMASINI PROTESTO ETTİLER

Filmin gösteriminin yapılacağı yerin önünde toplanan Azerbaycanlı protestocular, "Teröre son", "Yaşasın Azerbaycan, Türkiye" gibi sloganlar attı. Protestoda herhangi olay yaşanmadı.

Türkiye karşıtı skandal film Azerbaycanlıları kızdırdı!

FİLMİN KONUSU

Öte yandan Azerbaycan sinemaları ise söz konusu filmi yayınlamayı reddetti. Filmde, Alman silahlı kuvvetlerinin bir askeri olan Rojda Hani, Irak'taki Kürt askerlerini DEAŞ'a karşı savaşmaları için eğitiyor. Ancak aslında kayıp kız kardeşi Barivan'ı aradığını kimse bilmiyor. Ayrıca filmde Türk askerleri zalim, kana susamış, sinsi bir "potansiyel düşman" olarak gösteriliyor.

Türkiye karşıtı skandal film Azerbaycanlıları kızdırdı!

Haberler.com - Dünya

Azerbaycan Bakü Dünya Haberler

AdminAdmin