GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 13:08

Bana Yakışmadı Pişmanım!

Kelime-i Tevhid Bayrağı Açtığı İçin Yapılan Saldırı Davası: Ege Akersoy Pişmanlık Diletti

Bana Yakışmadı Pişmanım!

İstanbul Fatih'te 1 Ocak sabah saatlerinde gerçekleştirilen 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşünde yaşanan şiddet olayıyla ilgili dava süreci devam ediyor. İsmail Aydemir'e Galata Köprüsü üzerinde Kelime-i Tevhid Bayrağı ile yürürken saldıran Ege Akersoy'a karşı açılan davada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" ve "Kasten Yaralama" suçlarından 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Mahkeme, iddianameyi kabul ederek 17 gündür tutuklu olan sanığın tahliyesine karar verdi. Davanın ilerleyen süreci ve karar aşamaları kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen Galata Köprüsü saldırısı davasında sanık Ege Akersoy, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Akersoy ve taraf avukatları katılırken, müşteki İsmail Aydemir'in hastalığı nedeniyle duruşmaya katılamadığı belirtildi.

Elektrik mühendisi olan ve halen öğrenci olduğunu dile getiren Akersoy, gelirinin olmadığını belirtti. Savunmasında, 31 Aralık günü bir arkadaşında kaldığını ve olay günü vapur ile Karaköy'e geldiğini ifade eden Akersoy, "O sırada tesadüfen İsmail Aydemir'i gördüm. Kendisini gördüğüm sırada yeşil bayrak üzerinde Arapça yazılı bir bayrak taşıyordu. Bayrağın Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüm. Bu olaydan kısa bir süre önce Arabistan'da oynanmak istenen Fenerbahçe-Galatasaray final maçında ülkemizin kurucu önderinin isminin anılmasından ve İstiklal marşının okutulmasından dolayı bu bayrağın Türkiye içinde dalgalanmasından rahatsız oldum" şeklinde konuştu.

Akersoy'un savunması, davaya ilişkin kamuoyunda dikkatle takip edilen bir gelişme olarak kaydedildi.

"KENDİMİ SAVUNMA AMAÇLI YUMRUK ATTIM"

Olaydan kısa bir süre önce Pençe-kilit operasyonunda 12 şehidimiz olduğunu, böyle bir dönemde Türk bayrağının taşınmasının doğru olacağını düşündüğünü ifade eden Akersoy, "Kendisine 'Sen Türk değil misin?' dedim. Bana 'Sana ne istediğim bayrağı taşırım' dedi. Aramızda gerginlik oldu. Elini kaldırdığını görünce bana vuracağını sandım. Kendimi savunma amaçlı yumruk attım. Bana zarar vereceğini düşündüğüm için yaptım. Kendisine dokunmadım yanlış olduğunu biliyorum" dedi.

"BANA YAKIŞMADI"

Ege Akersoy, "Aramızda geçen sözlü tartışmaydı. O şekilde bitmesi gerekirdi. Bana yakışmadı. Bu yüzden pişmanı. Sözlü tartışmalar oldu. Bana zarar verebileceklerini düşündüğüm için trafik polisine giderek müdahale etmesini istedim. Polis sakinleştirmeye çalışırken oradaki bir vatandaş bana vurdu. ardından karakola gittik" şeklinde savunma yaptı.

"TAM BİR ARAP SEVİCİSİN" SÖZLERİ SORULDU

Hakim, sanığa "Tam bir Arap sevicisin. Arap kültürünü savunuyorsun" şeklinde bir söylemde bulunulup bulunmadığı sordu. Sanık tam hatırlamadığını, videolarda varsa söylemiş olabileceğini söyledi. Akersoy son olarak "Müşteki ile aramızda münferiden yaşanmış bir olaydır böyle kalması gerekirdi" dedi.

BERAATİNİ TALEP ETTİ

Sanık avukatı Ali Öztürk, "Suçun maddi ve manevi unsurları oluşmamıştır. Halkın bir kesimini aşağılamak gibi bir durum yoktur" diyerek beraatını talep etti.

EditörEditör