SİYASET
Giriş Tarihi : 22-01-2024 14:48

"Başak Demirtaş'ın İstanbul Adaylığı DEM Parti İçin Sürpriz Oldu: İlk Açıklama Geldi!"

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olma isteğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Temelli, yapılan açıklamada durumun sevindirici olduğunu belirtti ve adaylıkla ilgili değerlendirmenin parti komisyonları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından yapılacağını ifade etti.

"PARTİ UYGUN GÖRÜRSE İSTANBUL İÇİN ADAY OLMAYI DÜŞÜNEBİLİRİM" Başak Demirtaş'ın adaylık açıklamasına ilişkin Temelli, "Henüz partimizden bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz" sözlerini paylaştı. Adaylık başvurusuyla ilgili, "Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacak" şeklinde konuştu.

CHP İLE DEM İTTİFAK YAPACAK MI? Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili sorulan sorulara cevap veren Temelli, "Bütün ihtimaller değerlendiriliyor. İstanbul'da güç birliğiyle kazanılacak yerlerde bir ortak çalışma neden olmasın" dedi.

"BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU" Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı hakkında "Nasıl karşıladınız, sürpriz mi oldu?" sorusuna Temelli, "Öncesinde haberim olmadığı için tabii sürpriz oldu" yanıtını verdi.

EditörEditör