GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2024 11:36

Başkan adayı Başnuh: Kırsal mahalle dönüşüm sürecini hemen başlatacağız

DEVA Partisi Adapazarı Belediye Başkan Adayı Ercan Başnuh, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Başnuh kırsal mahalle dönüşüm sürecini hemen başlatacaklarını belirterek, “Adapazarı Belediyesi’ne verilmiş olan dilekçelerin kırsal mahalleye dönüşüyle ilgili süreci hemen başlatacağız. Çok net.” diye konuştu.

Başkan adayı Başnuh: Kırsal mahalle dönüşüm sürecini hemen başlatacağız

DEVA Partisi Adapazarı Belediye Başkan Adayı Ercan Başnuh, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, Köyüme Dokunma Platformu Sözcüsü Mecdi Cengiz ve partililer katıldı.

Basın toplantısında konuşan Başnuh, “Sakarya sahip olduğu tarım potansiyeliyle Türkiye’nin ihtiyacı olan sağlıklı tarım ürünlerinin üretilmesi konusunda son derece önemli bir şehirdir.” dedi.

Başnuh ayrıca kırsal mahalle dönüşüm sürecini hemen başlatacaklarını belirterek, “Adapazarı Belediyesi’ne verilmiş olan dilekçelerin kırsal mahalleye dönüşüyle ilgili süreci hemen başlatacağız. Çok net.” diye konuştu.

Kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Köyüme Dokunma Platformu Sözcüsü Mecdi Cengiz ise köyleri yeniden mahalleden köye dönüştürmek için bir ilerleme kaydedilmediğini, muhtarlar federasyonun da bir insaniyet almadığını belirtti. Cengiz, bu sorunun herkesin sorunu olduğunu ve partiler üstü bir konu olduğunu ifade ederek, “Bu konu maalesef 3,5 yıldır çözülemedi, önüne hep engeller çıkarılıyor.” dedi. Cengiz, köylerde tarımsal üretimin sürmesi gerektiğini savundu.

EditörEditör