GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-02-2024 10:44

Başkan Adayı Kılıçaslan'dan Ferizli Çıkarması

Seçim çalışmaları kapsamında Ferizli’de gün boyu ziyaret gerçekleştiren İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Adayı Kılıçaslan, projelerinden bahsetti

Başkan Adayı Kılıçaslan'dan Ferizli Çıkarması

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Kılıçaslan dün Sakarya Gazeteciler Cemiyeti, Sakarya Veteriner Hekimler Odası, Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ferizli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ferizli Ziraat Odası, Ferizli Muhtarlar Derneği, Ferizli Kredi ve Kefaret Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kılıçaslan’a ziyaretlerde İl Başkanı Ahmet Uçak, belediye başkan adayları ve parti yöneticileri eşlik etti. Sakarya’nın sorunlarına en akılcı yaklaşımın istişare kültüründen geçtiğini belirten Kılıçaslan, “Tüm paydaşların fikirleri ve destekleriyle Sakarya’yı olması gereken mertebeye ulaştıracağız.” dedi.

GAZETECİLER CEMİYETİ

Programına Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur’u ziyaret ederek başlayan Kılıçaslan, basın mensuplarının gece gündüz demeden vatandaşın haber alma özgürlüğü için emek harcadığını belirterek, “Türkiye’de basının özgür olması hepimiz için büyük bir gereklilik. Bu kadar dezenformasyonun olduğu bir ortamda ayakta durmaya çalışan tüm basın mensuplarımıza teşekkür etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

“SOKAK HAYVANI DİYE BİR ŞEY YOKTUR”

Veteriner Hekimler Odası Şube Başkanı Volkan Toker’i ziyaret eden Selçuk Kılıçaslan, sokakta yaşayan hayvanlar ile ilgili oluşturdukları projeleri paylaştı. Kılıçaslan, “Sokak hayvanı diye bir şey yoktur. Onlar da can taşımakta. Bizler göreve geldiğimiz ilk andan itibaren onlara hak ettikleri değeri verecek ve her canlının yaşaması için gerekli koşulların oluşturulduğu barınaklara yerleştireceğiz. Kısırlaştırma ve gerekli aşılamaların yapılmasının ardından sahiplendirilmeleri için gereken kampanyalara imza atacağız. Sokak hayvanları meselesi, göreve gelir gelmez halledeceğimiz ilk çalışmalardan biri olacak.” dedi.

 

TARIM VE HAYVANCILIK

Kılıçaslan, “Hayvan yetiştiren vatandaşlarımızın da büyük sıkıntılar çektiklerini biliyoruz. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımız, yem, ilaç, ahır problemleriyle karşı karşıya. Maliyetler altında ezilmiş durumda. Vatandaşımızın teveccühü ile göreve geldiğimizde hayvancılığa desteğimizi kat be kat arttıracağız. Belediyemiz bünyesinde oluşturacağımız ekiplerle doğru hayvancılık eğitimleri ile hem verimi arttıracağız hem de vatandaşımızın maliyetlerini düşüreceğiz.” dedi.

 

BELEDİYE EKENE DESTEK OLMALI

Adapazarı’ndaki ziyaret programını tamamlayan Ferizli’ye geçti. Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Tan ve Ferizli Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Eren’i ziyaret eden Kılıçaslan, “Esnafımız maalesef bu ekonomik düzende küçülmekten başka bir yola gidemiyor. Belediyeler de esnafına destek olmak yerine köstek olarak rakip işletmeler kuruyor. Çiftçiyi desteklemek yerine domates, çilek üretiyor. Üstelik bunu da kendi vatandaşına değil, yurt dışına satıyor. Belediyenin görevi domates ekmek değil. Belediye domates ekene destek olacak. Bizler göreve geldiğimizde tohum ve mazot yardımı başta olmak üzere çiftçimize her türlü desteği sağlayacağız.” dedi.

 

EMNİYET TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR

Ferizli Muhtarlar Derneği, Ferizli Kredi ve Kefaret Kooperatifi’ni ziyaret eden Kılıçaslan daha sonra İlçe Emniyet Amiri Yusuf Kabay ile bir araya geldi. Ziyarette Sakarya’nın asayişi için gece gündüz çalışan polisimize teşekkür eden Kılıçaslan, “Emniyet güçleri bizim kıymetlilerimiz. Onlar sayesinde gece yastığa kafamızı rahat koyuyoruz. Allah vazifelerinde muvaffak etsin.” dedi.

EditörEditör