GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 11:26

Başkan adayı Mehmet Erdoğan: Sakarya kadın dostu bir kent olacak

DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Erdoğan, Sakarya'da kadın meclisinin kurulacağını açıkladı.

Başkan adayı Mehmet Erdoğan: Sakarya kadın dostu bir kent olacak

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle birçok kişi kutlamalarda bulunmaya devam ediyor. 

Deva Partisi'nden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Erdoğan da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü unutmadı. Sakarya'nın kadınlarına müjdelerde bulunan Erdoğan bir açıklama paylaştı. 

Erdoğan, açıklamasında şunları kaydetti:

SAKARYA KADIN DOSTU BİR KENT OLACAK
Topluma hayat veren ve onu şekillendiren kadındır. Kadının sosyal yaşam içindeki statüsü ve konumu, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biridir. Bugün hala kadına şiddeti konuşuyor, kadının sosyal yaşam ve iş dünyasındaki yerini tartışıyor olmak hepimiz için bir utanç vesilesidir.

Kadınlarımızı korunmaya muhtaç bir varlık olarak algılayan düşünce sistemini şiddetle reddediyoruz. Kadınlar toplumun asli ve vazgeçilmez unsuru, toplumsal kalkınmanın anahtarıdır. Erkek egemen anlayışın bu gerçeği kabullenmesi ve toplumun zihinsel altyapısının da bu yönde gelişmesi gerekir.

Cinsiyet farkı hak ve özgürlükler açısından da bir fark olacağı anlamına gelmez. Biz kadınlarımızı eşit haklar temelinde toplumun asli unsuru olarak görüyoruz. Bu nedenle kadınlarımızın toplumsal statüsünün hak ettiği yere gelmesi ve her alanda eşit söz ve temsil hakkına sahip olabilmesi adına gerekli adımları atacağız. Türkiye’de örneğine rastlanmayan projelerle Sakarya kadın dostu bir kent olacak.

SAKARYA'DA KADIN MECLİSİ’Nİ KURACAĞIZ
Geleneksel düşünce yaklaşımı kadınlar hakkındaki tüm karar ve uygulamaların erkekler tarafından gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Biz kadınlarımızın kendi sorunlarını kendilerinin tartışacağı, ihtiyaçlar ve beklentiler noktasında kendi çözüm önerilerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri Kadın Meclisi’ni kuracağız. Farklı kesimlerden kadınlarımızın bir arada bulunacağı bu meclisin yapacağı çalışmalar, belediyemizin proje ve uygulamalarına da rehber niteliği taşıyacak. Öte yandan Kadın Meclisi’nin yürüteceği projeler de belediyemiz tarafından desteklenecek.

KADIN AKADEMİSİ YENİ BİR UFUK AÇACAK
Klasik belediyecilik anlayışı kadınlarımızın ev ve el işleri dışında farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine ve mikro girişimler dışında desteklenmelerine çok da fazla imkan sağlamıyor. Biz kadınlarımızın her alanda çok daha cesur, girişimci, söz ve inisiyatif sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle onların farklı alanlardaki yeteneklerini üst düzeyde geliştirmelerine imkan sağlamak üzere Kadın Akademisi’ni hayata geçireceğiz. Akademide kadınlarımızın sosyal, kültürel, sanatsal alanlarda ve iş dünyasında gelişimlerini desteklemek, yeteneklerini değerlendirmek ve ilgi alanlarındaki gelişimlerini sağlamak üzere eğitim ve seminerlerin verilecek; atölye çalışmaları yapılacak.

GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZI DESTEKLEYECEĞİZ
Kadınlarımızın girişimcilik kapasitelerini geliştirmek, girişime özendirmek ve desteklemek amacıyla kredi, finansal hizmetler, sermaye ve pazara erişim konularında destekleyici programlar düzenleyeceğiz. Öte yandan hayatın bir gerçeği olarak, şiddete uğrayan korunmasız kadınlarımızı koruma altına almak ve ihtiyacı olan kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde hayata tutunabilmelerine imkan sağlamak üzere Kadın Konuk ve Gelişim Evleri açacağız. Çalışan annelerin hayatını kolaylaştırmak ve kadınlarımızın iş hayatında huzurla varlıklarını sürdürebilmelerini sağlamak adına gündüz bakım evleri ve kreşleri kentin genelinde yaygınlaştıracağız.

EditörEditör