YEREL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 16:11

Başkan Altuğ: Adil bir rekabet ortamı için TOBB nezdinde girişimlerimizi gerçekleştireceğiz

Sakarya Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, zincir marketlerin haksız rekabet ortamı oluşturması ve bu nedenle ticaret erbaplarının yaşadığı zorluklara yönelik değerlendirmede bulundu.

Başkan Altuğ: Adil bir rekabet ortamı için TOBB nezdinde girişimlerimizi gerçekleştireceğiz

Sakarya Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, zincir marketlerin haksız rekabet ortamı oluşturması ve bu nedenle ticaret erbaplarının yaşadığı zorluklara yönelik değerlendirmede bulundu.

Başkan Altuğ, ticaret dengesinin bozularak kendi alanında hizmet veren ticaret erbaplarının rekabet edemediğine dikkat çekerek konuyu TOBB nezdinde ilgili bakanlıklarla çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaştı.

Başkan Altuğ şunları dile getirdi: “Neredeyse her mahallede bulunan, kuruluş amacı evlere yönelik gıda, temizlik ürünleri vb. satmak olan zincir marketlerin sektör fark etmeksizin tüm ürünleri özgürce satabiliyor olması haksız rekabet ortamı doğurmaktadır.

Perakende Yasası Mecliste Bekliyor

Geçtiğimiz günlerde Odamızdaki 10'dan fazla komitemiz ve ticaret Ar-Ge Komisyonumuzun gerçekleştirdiği müşterek toplantıda yayınladığı bildiride bu sorun gündeme getirilmişti.

Üyelerimizin ve tüm ticaret erbaplarının bu haksız rekabetten ciddi şekilde zarar gördüğünün farkındayız. Zincir marketlere yönelik bu durumun düzeltilmesi için gerekli “Perakende Yasası” Türkiye Büyük Millet Meclisinde bekliyor. Adil bir ticaret ortamı oluşturmak için bu sorunu çatı kuruluşumuz TOBB nezdinde ilgili bakanlıklarla çalışmalarımız devam ediyor. Bu sorunun en kısa sürede TBMM’de yasalaşarak çözülmesini bekliyoruz.

Herkes anladığı işi yapmalıdır. Bu marketlerde mobilyadan yapı markete, tekneden otomobile, motosiklete kadar her şey profesyonellik olmadan satılabiliyor. Kendi sektörlerinde tüm kural ve kaidelere uyup profesyonelleşen, her türlü belgeye ve sertifikasyona sahip olan işletmelerimizin bu haksız rekabet ortamında ayakta kalmaya gayret ediyor. Bu tür uygulamalarla manav, kasap, bakkal gibi ticaret kültürü zayıflamaya başladı.

Haksız Rekabet Ortamını Görmezden Gelemeyiz

Yaşanan rekabet eşitsizliğini görmezden gelemeyiz. Her sektörde rekabet olması çok doğal bir konudur ancak bir mağazada her sektöre ait ürünlerin satılması kabul edilemez. Bizler bu konuda girişimlerimizi sürdüreceğiz ve gündemde tutmaya devam edeceğiz. Devletimizden de rekabet koşullarını gözeten bir çalışma yapılmasını bekliyoruz”.

AdminAdmin