SİYASET
Giriş Tarihi : 06-02-2024 11:36

"Başkan Altuğ: Deprem Felaketinden Aldığımız Derslerle Geleceğe Adım Atmalıyız"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te yaşanan depremin ardından, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, felaketin 1’nci yıl dönümü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Altuğ, binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği, 11 ilde ciddi yıkımlara neden olan depremin, ülkemizin yüzyılın felaketi olduğuna vurgu yaparak, alınması gereken önlemler konusunda dikkat çekti.

A. Akgün Altuğ'un belirttiğine göre, depremin ardından geçen bir yıl içinde, toplum olarak ciddi bir sınav verildi, dayanışma örneği sergilendi. Ancak, kaybedilen canların yerinin doldurulamayacağını dile getiren Altuğ, benzer felaketleri yaşamamak adına kentsel dönüşüm sürecine hız verilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Altuğ, "Yitirdiğimiz canların yeri dolmaz. Hep birlikte kenetlenerek geçmişte olduğu gibi her türlü zorluğu aştık, bunu aşacağız. Ülkemiz aktif deprem kuşağında yer alıyor, bu nedenle depreme dayanıklı yaşam alanları oluşturmalıyız. Gelecekte benzer acıları yaşamamak için kentsel dönüşüme yönelmeli ve yapılarımızı güçlendirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Altuğ, bölgedeki depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, millete ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır temennisinde bulundu. Son olarak, "Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın" temennisinde bulunan Başkan Altuğ, depremle ilgili alınacak önlemlerin halkın güvenliğini sağlama adına kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

EditörEditör