GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-01-2024 17:40

Başkan Altuğ'dan açık çağrı: Tarihimize sahip çıkalım

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Akyazı Dokurcun beldesindeki tarihi Çengeller Köyü Camii'nin koruma altına alınması için yetkililere açık çağrıda bulundu. 1800'lü yıllardan kalma bu eşsiz eser, maalesef metruk durumda ve kullanılmıyor.

Başkan Altuğ'dan açık çağrı: Tarihimize sahip çıkalım

Akgün Altuğ'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çengeller Köyü Camii'nin tarihi önemini vurgulayarak, "Bu nadide eser maalesef şu anda metruk bir durumda ve kullanılamıyor. Tüm yetkililere açık çağrımızdır. Bu güzel eseri aktif bir şekilde ibadet ve turizm amaçlı kullanılabilir hale getirerek tarihi hazinemizi koruma altına almamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

G Ew1F5 Y X M A Ak Xw W

Altuğ, caminin sadece restore edilerek ibadete açılmasının değil, aynı zamanda turizme kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Tarihi dokuya uygun restore çalışmalarının yapılması ve turistlerin ilgisini çekecek bir hale getirilmesi için girişimlerde bulunulması gerektiğini belirtti.

G Ew1F5 X X I A Axv Z G

"Böylesine değerli bir eseri bakımsızlığa mahkum etmeyeceğimizi biliyorum." diyen Altuğ, şehrin tarihine ve kültürüne sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, tarihi Çengeller Köyü Camii'nin kaybolmadan koruma altına alınmasını istedi.

G Ew1F5 X X E A At0Wt

EditörEditör