GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-11-2022 18:41   Güncelleme : 26-11-2022 18:41

Başkan Erdoğan'dan Konya'da önemli açıklamalar

Haber 7 - Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Konya’da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililere hitap ediyor.

Başkan Erdoğan'dan Konya'da önemli açıklamalar

İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

"Ekim ayı sonunda Konya’da Dünya Karate Şampiyonası düzenlendi. Genç karatecilerimizin 12 madalya kazanarak göğsümüzü kabarttığı bu etkinlik son derece başarılı geçti. Tüm Konyalı kardeşlerimi başarılı ev sahiplikleri dolayısıyla tebrik ediyorum.

Modern spor altyapısı ve elde ettiği tecrübeyle Konya’nın uluslararası spor organizasyonlarının vazgeçilmez adreslerinden olacağına inanıyorum. Biz de bu konuda şehrimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.

"KONYA, ERBAKAN HOCAMIZA HER ZAMAN SAHİP ÇIKTI"

Konya’nın bizim siyasi mücadele tarihimizde özel bir yeri var. Türkiye’nin en zorlu en sancılı yıllarında Konya, yerli ve milli duruşuyla daima kendinden söz ettirmiştir. Sizler, 12 Eylül’den 28 Şubat’ın karanlık günlerine kadar tavrınızı milli iradeden yana koydunuz. Merhum Erbakan Hoca’mıza her zaman sahip çıkan Konya, AK Parti ile tecessüm eden yeni siyaset anlayışının da kalesi olmuştur.

SAADET PARTİSİ'Nİ ELEŞTİRDİ

Her ne kadar Erbakan Hoca’nın varisleri aynı istikamette yürümemişse de biz AK Parti’mizle yeni bir dönemi başlattık ve Türkiye’nin bir numaralı partisi olduk. Şu anda da Türkiye’nin en güçlü partisi olarak bu gücümüzü ülkemizin geneline yaymak suretiyle yolumuza devam ediyoruz.

Biz sevdamızı lafta bırakmıyoruz, eserlerimizle ortaya koyuyoruz. Kamu yatırımlarından zaten Konya’mız her zaman hak ettiği payı alıyor. Geride kalan 20 yılda şehrimize toplam yatırımımız 80 milyar lira oldu. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaştırmadan tarıma, sanayiden gençlik ve spora her alanda şehrimizi tarihinin en büyük yatırım hamlesiyle tanıştırdık. Benim Konyalı vatandaşlarım birinci sınıf hizmetlere kavuşsun diye samimiyetle gayret gösterdik. Yatırımlarımız sayesinde Konya AK Parti’nin eser siyasetinin sembol şehirlerinden biri olmuştur. Konya aynı zamanda gönül belediyeciliğinin vücut bulduğu şehirlerimiz arasındadır. Dünya belediyeler birliği başkanlığını yürüten Konya, belediyecilikte örnek bir model ortaya koymuştur.

"MEHMETÇİKLERİMİZİ HİÇBİR ZAMAN BU DİN DÜŞMANLARI, BU KAFİR ZÜMRESİ BİTİREMEZ"

Bugün 3 şehidimiz var ama onların kanları yerde kalmayacak. Kardeşlerim dünyada, askerine Mehmet adını veren başka ülke yoktur. Bu, sevgililer sevgilisi Peygamber’imizin adından geliyor. Buralara öyle kolay kolay gelinmedi. Bunun için bizim Mehmetçiklerimizi hiçbir zaman bu din düşmanları, bu kafir zümresi bitiremez. Ve bunu bilerek, buna inanarak biz bu yolda yürüyoruz ve bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

Kardeşlerim, AK Partili belediyeler her alanda kendileriyle yarışmaktadır. Konya kendisine verilen her emeğe ziyadesiyle karşılık veren bir şehirdir. Bugün Mevlana Meydanı’nda 100 bine yakın Konyalı orayı doldurdu. Mevlana Meydanı her geçen gün daha da güzelleşiyor.

KONYA'DA YAPILAN AÇILIŞLAR: TOPLAM YATIRIM DEĞER 18 MİLYAR 466 MİLYAR LİRA OLDU

Bugün şehrimizi ülke ve dünya çapında öne çıkartacak yeni eser ve hizmetlerin resmi açılışını gerçekleştirdik. Bakanlıklarımızın, kamu kurumlarımızın, belediyelerimizin ve özel sektörümüzün şehrimize kazandırdığı toplam yatırım değeri bu açılışta 18 milyar 466 milyon lira oldu.

KILIÇDAROĞLU'NA ŞEHİR HASTANELERİ MESAJI

Biz yatırımları, altyapı üstyapısıyla birlikte yaparız. Biz günü kurtarmanın peşinde değiliz. Biz Türkiye Yüzyılı’nı gerçekleştirme derdindeyiz. Tüm planlarımızı bu anlayışla yapıyoruz. Bölgemizde ve küresel ölçekte yaşanan her gelişme, bizim muhalefete rağmen uyguladığımız politikaların haklılığını teyit ediyor. Bay Kemal yıllarca bizim şehir hastanelerimizi eleştirdi. SGK’yı batıran sensin. Sağlıkla ilgili yatırımlarımızı sürekli diline doladı. Bay Kemal’in kötülediği bu tesisler koronavirüs salgınında kritik roller üstlendi. Vatandaşlarımızın birinci sınıf hizmet aldığı yerler oldu.

CHP LİDERİNE SERT SÖZLER: AYNI BASİRETSİZLİĞİ RUSYA-UKRAYNA KRİZİNDE DE YAŞADIK

Aynı basiretsizliği Rusya-Ukrayna krizinde de yaşadık. Savaş ilk patlak verdiğinde Bay Kemal ve arkadaşları bizi yanlış hareket etmekle suçladılar. Sonuçta Türkiye dengeli politikasıyla hem krizden çok az etkilendi hem de tüm dünyanın takdirini kazandı.Tahıl anlaşması ve esir takası ile kimsenin cesaret edemediği 2 büyük diplomatik zafere imza attık.

"FAİZLER TEK HANEYE İNDİ, ENFLASYON DA İNECEK"

Türkiye Bay Kemal ve şürekasının ipiyle kuyuya inseydi dünyayla aynı sıkıntıları yaşardık. Gördünüz faizler tek haneye indi. Enflasyon da inecek.

18 Mart Çanakkale Köprüsü nasıl olduysa Kanal İstanbul da öyle olacak. Denizin altından Marmaray'ı geçirdik. Engellemeselerdi 4 yıl erken kavuşacaktık.

Yusufeli Barajı'nı açtık. 35 milyara mal oldu. İnşallah her yıl 5 milyar oradan kazancımız olacak. 7 yılda kendini karşılayacak.

"HABER GÖNDERMİŞLER TOGG FABRİKASINI GEZELİM Mİ DİYE"

Bay Kemal, TOGG fabrikası nerede? dedi. Davet ettik gelmedi. Ortağı da gelmedi. Şimdi haber göndermişler gezelim mi? diye. Ben de gelsinler dedim. Görsünler de olur ya hakkını teslim ederler. İnşallah Şubat Mart TOGG yollara koyuluyor.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti ile uyuşturucuyu yan yana getirdiler. Yahu Bay Kemal kendine gel. Senin yanındaki PKK'nın uzantılarıyla birlikte yürümedik bu yollarda. Sen yürüdün. Sen PKK'nın uyuşturucu ile ayakta durduğunu bilmiyor musun. Biz PKK'nın bütün o köklerini imhasını yaparak mücadelesini sürdürüyor."

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

AdminAdmin