GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-08-2022 14:59

Başkan Fatih Sevindik’ten 17 Ağustos Mesajı

Asrın en büyük felaketlerinden birisi olarak tarihe geçen 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Sevindik mesajında; “Başta Sakarya’mız olmak üzere Marmara Bölgemizi etkileyen, ülkemizi derin acılara boğan ve binlerce canımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 23 yıl geçti. Ancak yaşanan acılar halen daha yüreklerimizde tazeliğini koruyor. Allah bir daha böyle bir acı yaşamaktan korusun.”dedi.

Başkan Fatih Sevindik’ten 17 Ağustos Mesajı

Başkan Sevindik “Ülkemizin etkili ve yıkıcı bir deprem kuşağı üzerinde olduğunu hatırlatarak. Deprem gerçeğinin yıkıcı ve tahrip edici etkilerini ; sağlıklı, planlı kentleşme, bilinçlendirme ve farkındalık eğitimleri, yapı ve inşaat endüstrisinin tüm bileşenlerinin teknik ve vicdanı sorumluluğunu yerine getirmekle en aza indirilebiliriz. Dolayısıyla deprem değil, tedbirsizlik öldürür.” ifadelerini kullandı.

Deprem konusundaki sorumluların bilincinde olmamız gerekli ve tedbirler almalıyız diyen Başkan Sevindik, Sakarya olası bir depreme ne kadar hazır? Vatandaş olarak hepimiz aynı bilinçle bu soruyu kendimize de sormalıyız. Yarın öbür gün “eyvah” dememek için deprem gerçekliğine uygun olarak Sakaryamı’zı, kendi yaşamımızı ve ailelerimizi güvence altına almaya çalışmalıyız.” dedi.

Başkan Sevindik “Bu vesileyle 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden tüm hemşehrilerimizin acı kaybını yüreğimizde hissederken, bir kez daha rahmetle anıyor, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum.”dedi.

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanlığı

AdminAdmin