YEREL
Giriş Tarihi : 15-11-2023 12:48

Başkan Kabacan: Yüce ve ekibini tebrik ederim

Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan makamında ziyaret ettiği SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan’dan aldığı bilgiler sonrasında, “Darıçayırı Barajı ve Güneş Enerjisi Santrali (GES) çalışmaları nedeniyle Başkan Ekrem Yüce’yi tebrik ederim” dedi.

Başkan Kabacan: Yüce ve ekibini tebrik ederim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Yiğit Turan’ı makamın da ziyaret eden Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan bir süre ziyaret etti. SASKİ’nin yatırım, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Kabacan, “Genel Müdürümüz Yiğit Turan’ı ziyaret ettim. Ziyaret sırasında gündeme gelen Darıçayırı Barajı ve GES ile ilgili çalışmalar gündeme geldi. Başkan Ekrem Yüce’nin öncülüğünde başlatılan projeler Darıçayırı Barajı ve Güneş Enerjisi Santrali çalışmaları tebrik ederim” dedi. DARIÇAYIRI BARAJI HAKKINDA
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SATSO iş birliği ile Sakarya’ya kazandırılacak Darıçayırı Barajı Projesi’nin projesi 3 Milyar TL’ye mal olacak. Yağışların mevsim normallerinin çok altında geçtiği bu günlerde Sakarya’ya yeni bir kaynak olacak Darıçayırı Barajı yılda 750 Milyon TL gelir elde edilecek. Kendisini 4 yılda amorti edecek dev proje, bölgenin içmesuyu ve sanayi suyu, tarımsal sulama, sel baskınlarına karşı büyük önem taşıyor. 

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ (GES)
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapılan Karaman Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi toplam 14 bin panelden oluşuyor. 55 bin metrekarelik alanda Sakarya’nın ve ülkenin yenilenebilir enerji üretimine büyük katkı olan proje hizmete girdi. “Tüketen değil üreten şehir Sakarya” anlayışıyla hayata geçen projenin gücü 5 megawatt olacak ve santral aynı zamanda milli enerji politikalarına katkı sağlayan projeler arasında yer alacak.

3ed607a3-39c5-4479-ace7-53cb4e5692ec

AdminAdmin