YEREL
Giriş Tarihi : 16-11-2023 15:34

Başkan Mustafa Genç GES hakkında bilgi aldı

Karaman GES Santrali hakkında bilgi alan Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç su, enerji ve tarımın önemine bir kez daha işaret etti.

Başkan Mustafa Genç GES hakkında bilgi aldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Yiğit Turan’ı makamın da ziyaret eden Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç Güneş Enerji Sistemi (GES) hakkında bilgi aldı. Hızla gelişen dünyada tarım, su ve enerjinin önemine her zaman işaret eden Başkan Mustafa Genç, “Gelişmiş ülkeler dahil bütün dünyada tarım, su ve enerjinin önemi her geçen gün artıyor. Bu anlamda Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaman Güneş Enerji Sistemi (GES) santrali önemli bir çalışmadır” dedi.

EKREM YÜCE ÖNCÜLÜĞÜNDE 
Sakarya Ticaret Borsası sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada ise, “Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç SASKİ Genel Müdürü Sayın Yiğit Turan'ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem Yüce'nin öncülüğünde başlatılan projeler kapsamında güneş enerjisi santrali ile ilgili bilgiler aldı” denildi. 

 

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ (GES)
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapılan Karaman Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi toplam 14 bin panelden oluşuyor. 55 bin metrekarelik alanda Sakarya’nın ve ülkenin yenilenebilir enerji üretimine büyük katkı olan proje hizmete girdi. “Tüketen değil üreten şehir Sakarya” anlayışıyla hayata geçen projenin gücü 5 megawatt olacak ve santral aynı zamanda milli enerji politikalarına katkı sağlayan projeler arasında yer alacak.9c462b3e-b170-4315-8c94-7abde97f88c6

AdminAdmin