GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-04-2026 13:58

Başkan Tever’den SESOB kongresi mesajı: “Kazanan esnaf olacak”

Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) seçimleri öncesinde AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’den dikkat çeken bir açıklama geldi. 9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel kurul öncesi konuşan Tever, üç adaylı kongrenin sonunda kazananın Sakarya esnafı olacağını vurguladı.

Başkan Tever’den SESOB kongresi mesajı: “Kazanan esnaf olacak”

SESOB’da seçim sürecine girilirken aday sayısı üçe düştü. Hasan Alişan’ın aday olmama kararı sonrası; Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş ve Sakarya Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Onur Özkan başkanlık için yarışacak. Kongre, 9 Mayıs’ta Şehri Mahal’de yapılacak.

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ise seçim sürecine ilişkin net bir duruş ortaya koydu. Tüm adaylara eşit mesafede olduklarını belirten Tever, “SESOB seçimlerinin Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Biz AK Parti olarak bu seçimlerde her adaya eşit mesafedeyiz. Esnaf seçimlerde başkanını belirleyecek. Kazanan başkanın Sakarya’ya ve odalara hayırlı hizmetler yapmasını diliyorum. Biz seçilecek başkanla birlikte Sakarya’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Üç adayın yarışacağı kongrede gözler, Sakarya esnafının tercihine çevrildi. Seçim sonucunun, şehirdeki esnaf ve sanatkârların geleceğine yön verecek önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.

AdminAdmin