GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-04-2024 16:47

Başkan Yaşar Yıldırım kafaları karıştırdı: Vatandaşlar çeşmeden su içmeye korkuyor!

Kısa adı CADDER olan Çark Caddesi Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı ve SESOB Hediyelik Eşya Çiçekçiler ve Zücaciyeciler Esnaf Odası Başkan Vekili Yaşar Yıldırım’ın içmesuyu ile ilgili yaptığı paylaşımlar Sakaryalıları tedirgin etti. Halk “Sapanca Gölü’nde neler oluyor” sorusu sormaya başladı.

Başkan Yaşar Yıldırım kafaları karıştırdı: Vatandaşlar çeşmeden su içmeye korkuyor!

Kocaeli il sınırları içerisinde bulunan Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) petrol boru hattında geçen 26 Mart Salı günü meydana gelen sızıntıya Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (SASKİ) Genel Müdürlüğü anında müdahale etti. Yaşanan sızıntıyla ilgili SASKİ ekipleri anında ve sonrasında gerekli numuneleri alırken, yine kurumun son teknolojiyle arıttığı içme suyunun hem şehir ana hat çıkışından hem de şehrin muhtelif yerlerinden sürekli numene alınarak kontroller yapıldı. Yapılan bu çalışmalarda içme suyunda hiçbir karışımın olmadığı, içme suyunun sürekli kontrol altında olduğu SASKİ tarafından yapılan açıklamalarla kamuoyuna açıklandı.

Ancak kısa adı CADDER olan Çark Caddesi Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı ve SESOB Hediyelik Eşya Çiçekçiler ve Zücaciyeciler Esnaf Odası Başkan Vekili Yaşar Yıldırım SASKİ’nin kamuoyuna yaptığı açıklamaları yeterli bulmadı. Geçen 28 Mart günü sosyal medya hesabından açıklama yapan Yaşar Yıldırım, “Bugün yüce Yaradının biz insanlara (Sakaryalılara) sunduğu Dünyanın en iyi tatlı su kaynaklarından olan #Sapanca gölüne Nato Boru hattından yakıt sızdı. Yetkililer ve yetkili kurumlar ne yaptı. 1 milyon nüfusu geçkin #Sakaryanın bugünün ve geleceğinin yaşam kaynağı için ne yapıldı?” sözlerine yer verdi. 

Başkan Yaşar Yıldırım’ın bu paylaşımının altına ise bir doktor, “Ben bunda kasıt ararım. İki şehri besleyen çok önemli bir tatlı su kaynağının yanından böyle bir hat geçecek ve hiç tedbir alınmayacak. Pes doğrusu” yorumunu yapınca Yaşar Yıldırım bu kez cevaben, “Değerli hocam Sakarya ve Kocaeli’nin toplam nüfusu 3 milyon. Bu derece önemli bir yaşam kaynağı bu kadar korumasız ise kötü niyetli insan ya da örgütlerin daha farklı işler içine girme ihtimali düşünülmeli!!!! Çok eksikler var çokk!” dedi.

SESOB Hediyelik Eşya Çiçekçiler ve Zücaciyeciler Esnaf Odası Başkan Vekili Yaşar Yıldırım’ın paylaşımları bununla da sınırlı kalmadı. Geçen 2 Nisan, yani dün Yıldırım, #sapanca #sakarya heştek işaretleriyle gazeteci Raif Ugan’a, “Bu olayın meydana geldiği 1 hafta oldu! Şehrimiz yetkili kurum ve yetkili isimlerinden kamuoyu bilgilendirmesi oldu mu? Çalışmalar ne durumda Raif bey? Gazeteci olarak belki sizin bir bilginiz vardır!!!” bir kez daha Sapanca Gölü’ndeki akaryakıt sızıntısını sordu.

Başkan Yaşar Yıldırım’ın bu paylaşımları ise kısa sürede sosyal medyada yayıldı. CADDER Başkanı ve SESOB’a bağlı bir odanın başkan vekilliğini yapan Yaşar Yıldırım’ın sürekli göldeki sızıntıyı sorgulaması karşısında Sakarya halkı, “Yaşar Yıldırım 1 hafta önce yaşanan akaryakıt sızıntısını sürekli sosyal medya üzerinden gündemde tutuyor. Demek ki şüphelendiği bir gerçek var. Bir şeylerden şüpheleniyor ki gazeteci Raif Ugan’a daha dün, ‘Bu olayın meydana geldiği 1 hafta oldu! Şehrimiz yetkili kurum ve yetkili isimlerinden kamuoyu bilgilendirmesi oldu diye soruyor’ diye soru yöneltti. Yaşar yıldırım’ın bu denli konuyu gündemde tutması nedeniyle çeşmelerden su içemez hale geldik” diye konuştular.

CADDER Başkanı Yaşar Yıldırım’ın, “Değerli hocam Sakarya ve Kocaeli’nin toplam nüfusu 3 milyon. Bu derece önemli bir yaşam kaynağı bu kadar korumasız ise kötü niyetli insan ya da örgütlerin daha farklı işler içine girme ihtimali düşünülmeli!!!! Çok eksikler var çokk!” sözlerini eleştirenler vatandaşlar ise, “ Bu sözler çok tehlikeli” yorumunda bulundu. Öte yandan sürekli içmesuyu ile ilgili paylaşım yapan Yaşar Yıldırım’ın halkı tedirgin etmesiyle ilgili SASKİ Genel Müdürlüğü’nün bir açıklama veya yargı sürece başlatıp-başlatmayacağı ise merak ediliyor.

AdminAdmin