SİYASET
Giriş Tarihi : 02-02-2024 17:01

Başkan Yüce, Karaağaç Bulvarı'ndaki Yenileme Çalışmalarını İnceledi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehrin kalbinde bulunan ve tarihi bir dokuya sahip olan Karaağaç Bulvarı'ndaki yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yüce, projenin detaylarına ilişkin bilgileri sosyal medya hesabından paylaşarak, bölge esnafını ziyaret ettiğini duyurdu.

Başkan Yüce, Karaağaç Bulvarı'ndaki Yenileme Çalışmalarını İnceledi

Başkan Yüce'nin incelemelerini paylaştığı sosyal medya açıklamasında, "Çevre düzenlemelerine devam ettiğimiz Karaağaç Bulvarı’nda incelemelerde bulunduk ve bölge esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımızla çalışmalarına dair hasbihâl edip talep ve sorunlarına dair istişarelerde bulunduk. Esnafımıza bereketli kazanç ve çalışmalarında kolaylık diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Karaağaç Bulvarı'ndaki proje, Çark Caddesi'nin trafiğe açık bölümündeki rekreasyon projesinden sonra şehrin en eski caddesi olan bu bölümü kapsıyor. İlk adımları Ağa Cami’den İhsaniye Camisi’ne kadar olan orta refüj bölümünde atılan proje, modern bir görüntü kazandırmak adına sil-baştan yenileme çalışmalarını içeriyor.

Proje kapsamında Karaağaç Bulvarı'nda yürüyüş yolları, kilitli ve desenli kaldırımlar, kilim desenli parkeler, bisiklet yolu, oturma-bank grupları ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecek. Ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların sökülerek modern bir alan oluşturulması, şehir merkezinde vakit geçiren vatandaşlar için yeni bir sosyal alanın kapılarını aralıyor.

Başkan Yüce, proje öncesinde altyapı çalışmalarının tamamlanması için SASKİ'nin yaptığı işlemleri de inceledi. Ardından desenli kaldırım ve kilitli parke uygulamalarına geçildi. Ayrıca, ekonomik ve kullanım ömrünü doldurmuş aydınlatma direklerinin de yenilenmesi için adımlar atıldı. Bu çalışmalarla birlikte Karaağaç Bulvarı, yenilenen altyapısı ve modern tasarımıyla şehre yeni bir cazibe noktası kazandırmaya hazırlanıyor.

EditörEditör