YEREL
Giriş Tarihi : 11-09-2023 22:06

Başkan Yüce Konut A.Ş.'nin detaylarını açıkladı! "Satışa sunmaya başlıyoruz"

Büyükşehir Eylül ayı meclisinde konuşan Başkan Ekrem Yüce, müjdesini verdiği Konut A.Ş. projesiyle ilgili son ayrıntıları paylaştı. 240 konut yapılacağını belirten Başkan Yüce, “ Konutları TOKİ mantığı ile ön kayıt sistemiyle satışa sunmaya başlıyoruz.” dedi.

Başkan Yüce Konut A.Ş.'nin detaylarını açıkladı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin müjdesini verdiği ve 2023 Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda çoğunluğun onayıyla meclisten geçen Konut A.Ş projesinin detayları netleşmeye başladı. 

Konuyla ilgili Büyükşehir Eylül ayı meclis toplantısında açıklama yapan Yüce, 1 milyon Sakaryalının merak ettiği ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Yüce, Konut A.Ş. ile ilgili ayrıntıları şu şekilde açıkladı:

* İnşa edilecek konutların yarısını 3+1, yarısını ise 2+1 olarak belirledik. 3+1’ler brüt olarak takriben 140 metrekareyi, 2+1’ler de 110 metrekareyi tamamlıyor.

* Konutları TOKİ mantığı ile ön kayıt sistemiyle satışa sunmaya başlıyoruz. Eğer talep fazla olursa noter huzurunda kura ile belirlenecek. Eğer talep fazla olmaz ise müracata göre kayıtlar hak sahiplerine verilmiş olacak.

* Yüzde 25’i peşin ve 84 ay ile eğer isteyen olursa 120 ay vade ile verilmeyi planladık. Peşin ödeyene yüzde 10 indirim uygulanacak.

* Toplam 240 konut yapılacak. Bunun 150 tanesini Büyükşehir alacak.

* Mükemmel bir projeyi hayata geçirmek üzere sistemin son aşamasına gelmiş olduk. Artık satışlarımıza başlayacağız. Şimdiden hak sahibi olmaya niyetlenen vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. " ifadelerini kullandı. 

AdminAdmin