SİYASET
Giriş Tarihi : 17-01-2024 15:41

Başkanı Curoğlu: Emekliye verilen zam sadaka bile etmiyor

CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, emeklilerin açlığa ve sefalete mahkum edilmeye devam edildiğini belirterek, verilen zammın müjde gibi duyurulmasına tepki gösterdi. Curoğlu, "Emekliye verilen zam sadaka bile etmiyor" dedi.

Başkanı Curoğlu: Emekliye verilen zam sadaka bile etmiyor

Curoğlu, yaptığı açıklamada, son yıllarda ekonomide yaşanan bozulmadan en çok etkilenen kesimin emekliler olduğunu söyledi. Açlık sınırının 14 bin 431 lira, yoksulluk sınırının ise 47 bin 009 lira olduğu bir ülkede emeklilerin 10 bin liraya mahkum edildiğini belirten Curoğlu, "Bu parayla emeklinin kirasını, faturalalarını ve en temel ihtiyacı olan gıdasını alması mümkün değildir. Emekli yine açlığa ve sefalete mahkum edildi" dedi.

Curoğlu, market ve pazarlardaki fiyatlar el yakarken emeklinin bu parayla geçinebileceğini düşünmenin emekliyi görmezden gelmek anlamına geldiğini belirterek, "Bu hayat pahalılığında bu yılı emeklilik yılı yerine açlık yılı ilan edilseydi daha isabetli bir karar olurdu. Emekliler bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. Ülkeyi yönetenler emeklinin yıllarca çalışıp kazandığı alın terini çalmıştır" diye konuştu.

Curoğlu, 10 bin lira alan bir emeklinin mecburen geçinmeye devam etmek için çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Emeklilerimizi rahat bir yaşam sunmamız gerekirken emekliler hayat mücadelesine devam etmek zorunda kalıyor. Adaletsizlik büyümeye devam ediyor. Yapılan artış sadaka bile etmiyor" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin