GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2024 12:23

Batık Geminin Gizemi

İmralı Adası güneyinde batan kuru yük gemisinin içi ve mürettebat kamaraları ilk kez görüntülendi. Deniz Kuvvetleri dalgıçlarının köpekbalıklarına karşı özel kafes sistemiyle gerçekleştirdiği dalışta, geminin enkazına ve kamaralara girildi.

Batık Geminin Gizemi

İmralı Adası güneyinde batan kuru yük gemisinin içi ve mürettebat kamaraları ilk kez görüntülendi. Dalgıçların köpekbalıklarına karşı özel kafes sistemiyle gerçekleştirdiği dalışta, geminin enkazına ve kamaralara girildi. Görüntülerde geminin kamaraları, kaptan köşkü ve diğer odalar net bir şekilde görülüyor. Arama çalışmaları halen devam ediyor.

Dalışlar Görüntülendi

Balıkesir'in Marmara Adası ilçesinden yola çıktıktan sonra fırtınaya yakalanıp İmralı Adası açıklarında batan mermer tozu yüklü gemideki arama çalışmaları devam ediyor. Deniz Kuvvetleri'ne bağlı dalgıçlar, sabah erken saatlerinde dalış gerçekleştirdi. Dalgıçlar denizin altındaki köpekbalıklarına karşı özel kafes sistemiyle dalış yaptı. Gün içinden farklı aralıklarla dalan dalgıçlar en son 7. kez daldıklarında geminin enkazına inerek kamaralara yani kaldıkları odaya girdi.

Gemi İçi Görüntülendi

Dalgıçların gemi içerisinde yaptığı aramalar su altı kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Geminin kamaraları, kaptan köşkü ve diğer odaları görüntülendi. Ön keşif için lumbuzları kıran dalgıçlar, gemide mürettebatın kaldığı kısma kadar girdi.

Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Deniz Kuvvetleri dalgıçlarının köpekbalıklarına karşı özel kafes sistemiyle gerçekleştirdiği dalışta, geminin enkazına ve kamaralara girildi. Görüntülerde geminin kamaraları, kaptan köşkü ve diğer odalar net bir şekilde görülüyor.

Marmara'da batan geminin su altı görüntüleri paylaşıldı - GÜNDEM - İleri  Gazete

EditörEditör