YEREL
Giriş Tarihi : 17-10-2023 10:39

BDDK Türkiye'nin en zengin illerini sıraladı! Sakarya kaçıncı sırada?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalarda bulunan mevduat hesaplarına göre Türkiye'nin en zengin ve yoksul illerini sıraladı. Peki BDDK'nın listesinde Sakarya kaçıncı sırada yer aldı? DETAYLAR...

BDDK Türkiye'nin en zengin illerini sıraladı! Sakarya kaçıncı sırada?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) illere göre bankalarda tutulan mevduatlara ilişkin verileri farklı başlıklar altında açıklamaya devam ediyor. BDDK tarafından son açıklanan verilere göre ise Türkiye'de bankalarda en çok para tutan vatandaşların yaşadığı iller sıralandı.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN VE EN YOKSUL İLLERİ

BDDK'nın açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin bankada en çok para bulunduran ili, 4 trilyon 773 milyar 934 milyon 233 TL ile İstanbul oldu. Megakenti sırasıyla Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa takip etti.

Banka'da en az parası bulunan il ise 2 milyar 500 milyon 221 TL ile Bayburt oldu. Bayburt'u sırasıyla Ardahan, Hakkari, Kilis ve Gümüşhane takip etti.

PEKİ SAKARYA KAÇINCI SIRADA? 

BDDK'nın açıkladığı mevduat hesabı verilerine göre en zengin iller sıralaması belli olurken Sakaryalı vatandaşlar da Sakarya'nın bu listede kaçıncı sırada yer aldığını merak etti.

Bankada en çok parası bulunan iller sıralamasında Sakarya 63 milyar 803 milyon 663 bin ile 22. sırada yer aldı.

Sakarya'yı ise sırasıyla 62 milyar 691 milyon lira ile Kahramanmaraş ve 62 milyar 370 milyon lira ile Trabzon takip etti.

AdminAdmin