EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-02-2024 13:00

Bilimsel Araştırma Projelerine Kapsamlı Bakış: SUBÜ'de Proje Yazma Eğitimi Düzenlendi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenleri için "Bilimsel Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi" düzenledi. Eğitimde, TÜBİTAK programlarına başvuru, akademik danışmanlık ve güncel literatür taraması gibi konularda bilgiler verildi.

Bilimsel Araştırma Projelerine Kapsamlı Bakış: SUBÜ'de Proje Yazma Eğitimi Düzenlendi

Eğitimin ilk bölümünde Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Derdiyok, "TÜBİTAK Teknoloji Araştırma Projelerini Destekleme Programı Proje Hazırlama" başlığı altında nitelikli Ar-Ge projeleri yazma adımlarını anlattı. Derdiyok, proje önerisinde bulunan özet, amaç ve hedefleri, özgün değer, yöntem, proje yönetimi, risk yönetimi ve yaygın etki başlıklarının yazım aşamalarını da örnekler üzerinden katılımcılarla paylaştı. Derdiyok, araştırmacıların güncel literatüre hâkim olmasının, mevcut çalışmaları kıyaslamalı şekilde ele almalarını sağladığını ve bunun da proje içeriğinin özgünlüğüne doğrudan etkide bulunduğunu vurguladı.

Akademisyenlere Proje Yazma Eğitimi Verildi | Sakarya Uygulamalı Bilimler  Üniversitesi | SUBÜ Haber

Eğitimin ikinci bölümünde Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Öğretim Görevlisi Özlem Eryılmaz, TÜBİTAK destek programlarının tanıtımı, güncellemeler, başvuru öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler ile başvuru süreçlerinden bahsetti. Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Öğretim Görevlisi Gizem Şahin Erçağ ise üniversite-sanayi iş birliği akademik danışmanlık süreçlerine odaklanarak sanayi ortaklığında geliştirilebilecek Ar-Ge projelerinde görev alacak akademisyenlerin sorularına cevap verdi. Erçağ, SUBÜ'nün üniversite-sanayi iş birliği projelerinde izlediği yol ve bu kapsamdaki (58K) başvuru adımlarını da paylaştı.

 

EditörEditör