EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-03-2026 10:14

Bir dönemin ihracat deviydi: 40 yıllık marka icradan satışta

Tavukçuluk sektöründe yaşanan ekonomik daralma, konkordato ve iflas haberleriyle derinleşmeye devam ederken dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Adana merkezli Garip Tavukçuluk’a ait, 40 yıllık geçmişi bulunan “Lades” markası icra yoluyla satışa çıkarıldı.

Bir dönemin ihracat deviydi: 40 yıllık marka icradan satışta

2019’da konkordato ilan etmişti
Bir dönem Adana’nın ihracat şampiyonları arasında gösterilen Garip Tavukçuluk, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle 2019 yılında konkordato ilan etmiş, sürecin ardından ise iflas etmişti. Sektörde uzun yıllar faaliyet gösteren ve güçlü bir marka bilinirliğine sahip olan şirketin tasfiye süreci devam ediyor.

42 milyon TL muhammen bedel
Adana 1. Genel İcra Dairesi tarafından yayımlanan ilana göre, farklı tarihlerde tescil edilen ve çeşitli ürün gruplarını kapsayan “Lades” markasına ait tüm haklar açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak. Markanın toplam muhammen bedeli ise 42 milyon 395 bin TL olarak belirlendi.

Artan maliyetler, üretim giderlerindeki yükseliş ve sektördeki daralma nedeniyle benzer iflas ve satış süreçlerinin önümüzdeki dönemde de yaşanabileceği belirtilirken, “Lades” markasının satış süreci sektör temsilcileri tarafından yakından takip ediliyor.

AdminAdmin