EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-03-2024 12:26

Bitcoin Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Bitcoin fiyatı 2021 yılından bugüne kadar ilk defa 69 bin doların üzerine çıkmıştı. Ancak son dönemde arka arkaya rekor kırmaya devam ediyor.

Bitcoin Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Kripto para piyasasındaki heyecan verici gelişmelerle birlikte Bitcoin fiyatları 2021 yılından bu yana ilk defa 69 bin doları geçerek tarihi bir yükselişe imza attı. 4 Mart itibariyle rekorunu hızlı bir şekilde tazelemeye devam eden Bitcoin'in, 5 Mart tarihinde akşam saatlerine doğru yükselmeye devam ederek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Ardından hızlı bir düşüşe geçti ve 59 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Birkaç gün sonra yine tüm zamanların rekorunu kırdı ve 71 bin 500 doların üzerine çıktı.

Bitcoin Rekor Tazelemeye Devam Ediyor

Teknoloji hisselerindeki olumlu atmosferin, kripto paralardaki yükselişi etkilediği gözlemleniyor. Bitcoin ETF'lerine olan artan talep, Bitcoin rallisinin en önemli destekçisi olarak öne çıkıyor.

Bugün Bitcoin fiyatı, 73 bin dolar üzerine çıkarak, 5 Mart'ta kırdığı tüm zamanların rekorunun da üzerine çıktı. Ethereum ise 3 bin 500 doların üzerinde alıcı buldu, bu da kripto para piyasasındaki genel yükselişin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kasım 2021'de 69 bin dolarla tarihi zirvesine ulaşan Bitcoin, son dönemdeki sürekli yükselişiyle birlikte tekrar 69 bin dolar seviyesini gördü. Tüm zamanların rekoruna imza atan kripto para, 5 Mart gecesinde aniden 10 bin dolar gerilemeyle düşüşe geçti. 11 Mart itibariyle de son kırdığı rekorun da üzerine çıkarak tekrar tarihi bir rekora imza attı.

Son zamanlarda rekor kırmaya doyamayan Bitcoin'in güncel fiyatı ise 73.071,02 dolar seviyesinde.

EditörEditör