EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-02-2024 17:17

Boğaziçi Üniversitesi Akademik Kadrosunu Güçlendiriyor!

Boğaziçi Üniversitesi, akademik büyüme hedefi doğrultusunda önemli bir adım atarak dünyanın sayılı üniversitelerinden 90'a yakın akademisyeni kadrosuna kattı. McGill, Cambridge, Harvard, Columbia, Northwestern, King's College, ETH Zürich ve Imperial gibi prestijli kurumlardan doktora derecesine sahip akademisyenler, Boğaziçi'nin akademik kadrosuna güç katacak.

Boğaziçi Üniversitesi Akademik Kadrosunu Güçlendiriyor!

Hukuk, mühendislik, siyaset, ekonomi, fen bilimleri, sosyal bilimler, eğitim bilimleri, veri bilimi ve yapay zeka gibi çeşitli alanlarda uzmanlaşmış yeni öğretim üyeleri, Boğaziçi'nde ders vermeye başladı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, yeni akademisyenlerin üniversitenin akademik kadrosuna önemli bir katkı sağlayacağını ve bu sayede dünya sıralamasında daha da yukarıya çıkabileceklerini belirtti. İnci, "Göreve başladığımdan bu yana dünyanın en iyi üniversitelerinden yetişmiş 90'a yakın liyakat sahibi akademisyen aramıza katıldı. Dünyanın en iyi üniversitelerinden gelen bu akademisyenlerle birlikte ülkemizin en saygın kurumlarından biri olan Boğaziçi'ni akademik olarak daha da ileriye taşıyacağız" dedi.

Hedef: Dünyanın Öncü Eğitim Merkezlerinden Biri Olmak

Anadolu Hisarı Kampüsü'nün de katılımıyla mekansal alanını genişleten Boğaziçi Üniversitesi, akademik sahada daha çok makale yayımlayan ve araştırmaya imza atan bir bilim yuvası olmayı hedefliyor. Geçen yıl 3 milyon başvurunun yapıldığı üniversite sınavında ilk 100'deki 68 öğrencinin Boğaziçi'ni tercih etmesi de bu hedefe ulaşmada önemli bir gösterge.

Rektör İnci, tüm dünyada kendi alanlarında başarılı olmuş akademisyenlere kapılarını açarak, birbirinden yetenekli öğrencilere değer katmak adına Boğaziçi'nin kadrosunu daha da güçlendirmek için çalıştıklarını vurguladı. İnci, "Aramıza katılan akademisyenlerin kabul kriterlerini yükselttik. Önümüzdeki dönemde Boğaziçi Üniversitesi'ni sadece bilimin, teknolojinin ve yeniliklerin konuşulacağı, dünyanın öncü eğitim merkezlerinden biri haline getireceğiz." dedi.

EditörEditör