GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-02-2024 15:57

Bomba İddia: Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı için Cevdet Akçay'ı mı Önerdi?

Merkez Bankası Başkanlığı koltuğunda son zamanlarda yaşanan değişimler kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. Hafize Gaye Erkan'ın istifası ve Fatih Karahan'ın atanmasının ardından kulislerde yeni bir iddia ortaya atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Erkan'ın yerine Cevdet Akçay'ı önerdiği, ancak sonradan Fatih Karahan'ın tercih edildiği öne sürüldü.

Bomba İddia: Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı için Cevdet Akçay'ı mı Önerdi?

 

Şimşek Akçay'ı mı İstiyordu?

10 Haber yazarı Barış Soydan'a göre, Mehmet Şimşek, Erkan'ın istifasının ardından Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ı önerdi. Akçay'ın Karahan'a göre daha kıdemli bir ekonomist ve para politikası uzmanı olduğunu belirten Soydan, Şimşek'in bu nedenle Akçay'ı tercih ettiğini savundu.

Karahan Neden Tercih Edildi?

Soydan'ın aktardığına göre, Fatih Karahan'ın ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından öne çıkarıldı. Karahan'ın uzmanlık alanının işgücü piyasaları olmasına rağmen, Erdoğan'ın tercihi Karahan'dan yana oldu.

Prof. Dr. Cevdet Akçay.

Karahan: "Enflasyon Hedefimize Ulaşacağız"

Fatih Karahan, Merkez Bankası Başkanı olarak atandıktan sonra yaptığı açıklamada, temel amaçlarının fiyat istikrarını sağlamak olduğunu vurguladı. Enflasyon hedeflerine ulaşana kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlı olduklarını belirten Karahan, enflasyondaki herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

EditörEditör