YEREL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 17:21

Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı'ndan Başkan Yüce'ye ziyaret

Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Mirza Ganic ve heyeti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyarette bulundu.

Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı'ndan Başkan Yüce'ye ziyaret

Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı ve heyeti, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyarette bulundu. Programa Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Mirza Ganic, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve çok sayıda bürokrat katılım sağladı.

Ziyarette konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce; “Sizleri şehrimizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyorum ve hoş geldiniz diyorum. Bziler farklı kültürlerin harman olduğu Sakaryada 72 millet bir arada yaşayan kişileriz. Kimsenin rengine kültürüne farklılığına bakmadan hemşerilerimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bugün konuştuğumuz diller, yaşadığımız coğrafya farklılık gösterebilir ama bizim zihin dünyamız ve hassasiyetlerimiz birdir. Bizler aynı davanın yolcusuyuz. Değerlerimize her zaman önem veriyoruz. Kültürden ticarete pek çok alana katkı sağlıyoruz. Şu kelimeyi hiç aklınızdan çıkarmayın. “ devlet” Devletsiz millet rüzgarda savrulur gider. Sakarya Büyükşehir olarak devlete her zaman sahip çıkacak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ülkemize devletimize dinimize sahip çıkıyor ve gurur duyuyoruz. Bir an önce savaş dediğimiz zulmün de sonra ermesini umuyoruz. Bu zulüm daha da devam ederse bir şey yapmazsak utançtan yaşayamayız. Ordaki akan kanlarda boğuluruz. Her ne kadar burada yaşasak da diğer yarımız orada. Dünyada böyle direniş görülmemiştir. Allah yar ve yardımız olsun. Sizlere tekrar hoş geldini diyorum” dedi.

Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Mirza Ganic ise, “Burada bulunan arkadaşlarım ve kendim adına sizinle bulunduğumuz için mutluluğumuzu ifade etmek istiyorum. Mutluluğumun diğer sebebi Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı olması. Başkanın dediği gibi zor zamanlar geçiriyoruz. İnsan haklarını savunmamız lazım. Büyün dünya seyrediyor. Lakin öyle bir zamanda yasıyoruz ki; hayır şer gibi, şer hayır gibi gösteriliyor. Filistin halkının sesi duyulmuyor. Bütün müslüman dünyası hak ve batılı ayırt edebiliyor. Visoko şehrimiz ticaret şehri olarak bilinmektedir. Biz de bunu değerlendirmek istiyoruz. Ortak projelerimizi gerçekleştirmek isterim. Bugün imzalama töreni ortak gerçekleştireceğemiz projeleri kolaylaştıracaktır. Sizleri Visoko şehrimize davet ediyorum. Başkan Yüce ile de tanıştığım için şeref duyuyorum. Sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program protokol imzası ve hediye takdimi ile sona erdi.

AdminAdmin