YEREL
Giriş Tarihi : 14-07-2023 18:30

Böyle geldiler Böyle gittiler! Arap milliyetçisi suriyeliler gözaltına alındı.

Sakarya’da rüzgar yapmaya kalkan 515 Haşimi Çetesi’ni kısa sürede enseleyen Sakarya polisi şüphelileri adalete teslim etti. Adliye sonrasında göç idaresine gönderilen şüphelilerden 11’i sınır dışı edildi. Bir gün içinde çetenin polis tarafından çökeltilmesi karşısında vatandaşlar, “Böyle geldiler, böyle gittiler. Helal olsun polisimize” dedi.

Böyle geldiler Böyle gittiler! Arap milliyetçisi suriyeliler gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU!

İddiaya göre Gaziantep Şahinbey'de Arap ırkçısı 515 aşireti üyesi olduğunu ifade eden ve Suriyeliler tarafından kurulduğu ileri sürülen 515 Çetesi Adana ve Şanlıurfa'nın ardından Sakarya'da ortaya çıkmıştı. Adapazarı Tığcılar Mahallesi’nde sokakta toplu yürürken çekilen görüntüleri TikTok'ta yayınlayan çete üyeleri Sakarya’da büyük tepki gördü. Görüntüler üzerine harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri çete üyelerini takibe aldı.

15 GÖZALTI

Sakarya İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş’un yakından takip ettiği çalışmayla birlikte çete üyesi olduğu belirlenen şüpheliler gözaltına alındı. Sağlık kontrolü sonrasında emniyette sorguya alınan şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda ise Sakarya polisi çalışmasını daha da genişletti. Halkın huzurunu bozmaya yönelik hareketler içinde olan toplam 15 şüpheli gözaltına alınırken, sorgusu tamamlanan şüpheliler bugün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası Acil Servisi’nde bir kez daha sağlık kontrolünden geçirildi.

AdminAdmin