GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2024 17:28

BTS Sakarya Şubesi Mülakatların Kaldırılması İçin Yürüyüşe Geçiyor

BTS Sakarya Şubesi, TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı'nda yapılan mülakatlara ilişkin Adapazarı Gar Meydanı'nda açıklama yaptı. Açıklamada, mülakatlarda yaşanan ayrımcılık ve hukuksuzluğa tepki gösterilerek mülakatların kaldırılması talep edildi.

BTS Sakarya Şubesi Mülakatların Kaldırılması İçin Yürüyüşe Geçiyor

BTS Sakarya Şubesi, TCDD'de yapılan mülakatlarda sendika üyelerine yönelik ayrımcılık ve hukuksuzluk yaşandığını savundu.Geçmişte de benzer olayların yaşandığını ve mahkeme kararlarıyla tescil edildiğini hatırlatan şube, bu kararlara rağmen uygulamaların devam ettiğini belirtti.Mülakatların adil, objektif ve bilimsel yöntemlere dayalı bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan şube, mülakatların kaldırılması veya yazılı puanların aynısının mülakat puanı olarak verilmesini talep etti.

19 Şubat'ta İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere 2 koldan Ankara'ya yürüyüşe geçeceklerini ve 21 Şubat'ta TBMM önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdular.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği adı altında yandaşların atanmaları; kadroların liyakatsiz kişilerle doldurulmasına neden olmaktadır. Bu atamalar kuruma zarar vermekte, demiryolu güvenliğini tehlikeye atmakta, iş barışını bozmaktadır.

Kuruma zarar veren ve iş barışını bozan bu uygulamalar karşısında hukuksal alanda verdiğimiz mücadele sonucunda haklılığımız teyid edilmekle birlikte bu kararlara rağmenTCDD yöneticilerinin hukuksuzluklarını ve ayrımcılıklarını ısrarla sürdürdüklerini görmekteyiz.

Biliyoruz ki Sendikamıza yönelik baskının, üyelerimize yönelik ayrımcı uygulamaların nedeni, BTS olarak bilimsel ve akılcı bir yönetim anlayışını, bu doğrultuda doğru bir ulaştırma politikasını ve bu politikaları liyakatla yerine getirecek kurum yönetici ve çalışanlarının olması gerektiğini ısrarla savunuyor olmamız, buna aykırı adım atıldığında da karşısında olmamızdır.

EditörEditör