YEREL
Giriş Tarihi : 13-10-2023 15:11

Bu artış nereye kadar gidecek? Oda başkanı "Sakarya'da fiyatlar oturdu" dedi

Artan nüfus da göz önüne alındığında konuta artan talep sonucu evler değerlendi, giderek artan hayat pahalılığı da üzerine eklendiğinde vatandaşın aklına gelen "Daha nereye kadar artacak" sorusu gündeme geldi. Satışların ve kiralamaların yavaşladığı bu dönemde Sakarya Emlakçılar Odası Başkanı Erol Maden'e piyasadaki son durumu sordu. AYRINTILAR...

Bu artış nereye kadar gidecek? Oda başkanı

Bankaların kredi verme konusunda uyguladığı yeni politikalar sonucunda, kredi musluğu kısıldı.

Yatırımcının ise yeni ilgi odağı mevduat faizleri oldu. Konut satışları başta olmak üzere konut kiralama konusunda da piyasada bir durgunluk söz konusu.

Yatırım için alım yapan vatandaş, şimdilerde gayrimenkullerini yatırım yapmak için satmayı amaçlıyor. 
Sakarya Emlakçılar Odası Başkanı Erol Maden, "Şu anda piyasada bir durgunluk var, kiralık ev sayısı ise çok fazla değil" ifadelerini kullandı.

BU ARTIŞ BİR YERDE DURACAK MI?

Gayrimenkul uzmanları konu ile ilgili, "Yatırım amaçlı konut alımlarında yatırımcının ilk baktığı şey alınan konutun fiyatıyla mevduat faizine konduğunda yıllık getirisi ne kadar aşağıda ya da yukarıda bir bakış açısına sahip." görüşünü savunurken, Maden ise gelecek süreçte Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak hamlelerle fahiş artışların önüne geçileceğini vurguladı.

Başkan Maden, "1 Kasım tarihinden itibaren Ticaret Bakanlığı, ilan portallarını denetim altına alacak. Serdivan'da satışa sunulan 3 artı bir ev için bir satıcı 3 milyon derken diğer satıcı 10 milyon derse, Ticaret Bakanlığı devreye girecek." ifadelerini kullanarak fiyatların lokasyonlarına göre belirli imkanlar gözetilerek ve ortalamalar alınarak mercek altında tutulacağının ve cezai yaptırımlar uygulanacağının altını çizdi.

" SAKARYA'DA ŞU ANDA FİYATLAR OTURDU"

Türkiye genelinde giderek artan kira fiyatları, alım gücü düşen vatandaşı zorluyor. Öte yandan parasını değerlendirmek isteyen yatırımcılar için de gayrimenkul almak artık mantıklı olur mu sorusu akıllara geliyor. Vatandaş bu ikilemlerin arasında piyasanın ne zaman rayına oturacağını merak eder hale geldi.

Sakarya'da gayrimenkul satışlarında bir yavaşlama olduğunu ifade eden Başkan Maden, gelecek süreçte fiyatların düşüşe geçebileceğini belirterek "Sakarya'da şu anda fiyatlar oturdu" dedi.

AdminAdmin