GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-02-2024 16:35

Bu Yiyecekleri Mutfağınıza Sokmaktan Kaçının!

Yaş ilerledikçe bazı organlar işlevlerini tam olarak yerine getirememeye başlar. Bu durum, beslenme, egzersiz ve genetik gibi faktörlerden etkilenir. Naturopatik Doktor Janine Bowring, "beynini mahvedebilecek" iki gıdayı paylaştı.

Bu Yiyecekleri Mutfağınıza Sokmaktan Kaçının!

Beyin genellikle yaştan etkilenir ve hafıza sorunları yaşlılar arasında yaygın bir sorundur. Yaşa bağlı hafıza kaybı diye bir şey olduğu için bu mutlaka demans değildir. Neyse ki beyin gücümüzü elimizden gelen en iyi şekilde korumaya yardımcı olmak için atabileceğimiz bazı adımlar var. Beslenme bunu yapmanın önemli bir yoludur. ştırmalar, belirli gıdalardan daha fazla yemenin aslında beyni bozulmaya karşı korumaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ancak tam tersi etki yaratabilecek yiyecekler de vardır. Naturopatik doktor Janine Bowring, "beynini mahvedebilecek" iki gıdayı paylaştı.

Dr Bowring'e göre bu iki yiyecek şunlardır:

  • Margarin
  • Patates kızartması

 MARGARİN

Margarinin içinde bulunan yağ beyne zarar verir.

Dr. Bowring şunları söyledi: "Beyne zarar veren ilk gıda, genellikle trans yağlardan yapılan margarindir; bu, tüm vücudunuzda iltihaba neden olur, ancak özellikle beyniniz ve sinir sisteminiz için de geçerlidir."

"Diyetten elde edilen Trans yağları beyin hücre zarlarına karışıyor ve nöronların iletişim kurma yeteneğini değiştiriyor. Bu zihinsel performansı azaltabilir. Trans yağ alımı ile depresyon riski arasında ilişki gözlendi."

Bu iki yiyecek beyni eritiyor! Mutfağınıza sokmayın

PATATES KIZARTMASI

Bu, belirli yağlarla pişirilen tüm yiyecekler için geçerlidir.

Dr. Bowring, "Maalesef patates kızartmasını da seviyorum ama genellikle bitkisel yağda veya kanola yağında kızartılıyor" dedi.

"Bu PUFAS (çoklu doymamış yağ asitleri) aynı zamanda çok iltihaplıdır ve çalışmalar, çok fazla kızarmış yiyecek yemenin beyin gücünüzü azalttığını göstermiştir."

Bu iki yiyecek beyni eritiyor! Mutfağınıza sokmayın

"18.000'den fazla kişiyle yapılan bir araştırma, kızarmış yiyeceklerden zengin bir diyetin daha düşük hafıza ve biliş puanlarıyla bağlantılı olduğunu buldu."

EditörEditör