SPOR
Giriş Tarihi : 18-01-2024 15:20   Güncelleme : 18-01-2024 15:24

Büyükşehir’in genç sporcusu minderde gururlandırdı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreş sporcusu Muhammet Ali Göçmen, Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen Zagreb Open 1. Ranking Serisi'nde grekoromen stil 72 kilogramda bronz madalya kazandı.

Büyükşehir’in genç sporcusu minderde gururlandırdı

19 yaşındaki genç sporcu, ilk kez A Milli Takım formasını giydiği turnuvada, zorlu rakiplerine karşı verdiği mücadeleyle göz doldurdu.

Göçmen, ilk turda Romanyalı Iulian V. Lungu'yu 9-0 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise Macar rakibi Viktor Lorinc'e 2-1 yenilerek repesaj turuna kaldı. Repesaj turunda ise İtalyan rakibi Giacomo Gamba'yı 4-0 yenerek bronz madalya için mücadele etti.

Bronz madalya maçında ise Gürcü rakibi Giorgi Gegeshidze'yi 6-4 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Muhammet Ali Göçmen'in başarısı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün altyapı çalışmalarının meyvesini verdiğini gösteriyor. Genç sporcunun bu başarısı, Türkiye güreşine de yeni bir yıldız kazandırdı.

Göçmen'in antrenörü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Güreş Antrenörü İsmail Yılmaz, sporcusunun başarısından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Muhammet Ali, çok yetenekli bir sporcu. A Milli Takım'da da iyi bir performans sergileyeceğine inanıyorum. Kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum" dedi.

AdminAdmin