SİYASET
Giriş Tarihi : 30-01-2024 17:16

Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü: Meclis'te sessizlik hakim oldu

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın tutuklu TİP milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararını onaylamasının ardından, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin karar bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okundu.

Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü: Meclis'te sessizlik hakim oldu

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine 250 milletvekilinin oyuyla karar verildi.

Oylamanın ardından, Meclis'te sessizlik hakim oldu.

Can Atalay, 2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında tutuklanmış ve 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Atalay, Yargıtay'ın kararı onamasının ardından 2022 yılında tekrar cezaevine girmişti.

Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi, muhalefet partilerinin tepkisine neden oldu.

Sondakika Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü - Aydın Haber, Son Dakika  Aydın Haberleri| Aydinpost.com

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini "siyasi bir karar" olarak nitelendirdi. Baş, "Can Atalay, Gezi Parkı direnişinin bir sembolüydü. Onun vekilliğinin düşürülmesi, Gezi Parkı direnişinin sesini susturmak demektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Can Atalay, Gezi Parkı direnişinin bir simgesidir. Onun vekilliğinin düşürülmesi, Gezi Parkı direnişinin sesini susturmak demektir. Bu karara karşı hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

EditörEditör