İLK YARI DALGALI GEÇTİ
Sakaryaspor ligin ilk devresini 22 puanla 16. sırada tamamladı. Sonraki 8 haftalık periyotta yalnızca 17. haftada Hatayspor karşısında galip gelebilen Sakaryaspor, bu süreçte Hakan Kutlu ile 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.
İKİNCİ YARIDA BEKLENEN ÇIKIŞ GELMEDİ
Devre arasında yapılan 13 transfere rağmen sahadaki tablo değişmedi. İkinci yarıda oynanan 7 maçta galibiyet alınamadı; 5 mağlubiyet, 2 beraberlik… Son 10 lig maçında yalnızca 1 kez kazanabilen yeşil-siyahlılar, bu süreçte 5 gol atıp 14 gol yedi.
Bandırmaspor ile 1-1 berabere kalınan karşılaşmanın ardından düşme hattına gerileyen Sakaryaspor için artık zaman daralıyor.
DÜŞME HATTIYLA MAKAS AÇILIYOR
26 maç sonunda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 14 mağlubiyetle 24 puanda kalan Sakaryaspor, 33 gol atıp 48 gol yedi ve -15 averajla 18. sırada bulunuyor.
Hemen üst sıradaki Serikspor 27 maçta 29 puana ulaştı. 17. sıradaki Sarıyer 31 puanda. 15 ve 16. sıraları paylaşan Sivasspor ile Ümraniyespor’un ise 32’şer puanı var. Güvenli bölge ile aradaki fark 7-8 puana çıkmış durumda.
YÖNETİM VE TEKNİK EKİPTE SÜREKLİ DEĞİŞİM
Sezon içinde başkanlık koltuğu iki kez değişti. 8 Haziran 2025’te Muhammet Kıratlı başkan seçildi, ardından 28 Aralık 2025’te yapılan kongrede görevi Enes Zengin devraldı.
Teknik direktör cephesinde de istikrar sağlanamadı. Sezon İrfan Buz ile başladı. Sonrasında Serhat Sütlü, geçici olarak Furkan Köseoğlu ve devre arasında Hakan Kutlu görev yaptı. Kutlu, 52 günlük süreçte çıktığı 7 lig maçında galibiyet alamadı.
KRİTİK EŞİKTE ZOR SINAV
Artık telafi haftaları geride kaldı. Sakaryaspor için her maç final niteliğinde. Yeşil-siyahlılar Sivasspor deplasmanında sahaya çıkarken sadece 3 puan değil, sezonun kaderini de oynayacak.




























