YEREL
Giriş Tarihi : 30-08-2023 20:23

Çark Caddesi'nde bisiklet denetimi: Rica ediyoruz; yapmayın şunu!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Amirliği ekipleri şehrin en işlek caddesi olan Çark Caddesi’nde bisiklet ve motosiklet denetimlerini sürdürüyor.

Çark Caddesi'nde bisiklet denetimi: Rica ediyoruz; yapmayın şunu!

Adapazarı’nın popüler caddesi olan Çark Caddesi’ne bisiklet ve motosikletle girmek yasak olmasına rağmen kural tanımayan bazı kişiler bütün uyarılara rağmen caddeye girmeye devam ediyor. Halkın arasında bisiklet, elektrikli bisiklet, motosikletle gezen kendini bilmezlerle ilgili çalışmalarını sürdüren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Amirliği ekipleri yakaladıkları kişileri önce uyarıyor sonra haklarında gerekli işlemi yapıyor.

Vatandaşlarında büyük destek verdiği bu çalışmalar sürürken, zabıta ekiplerdi durdurdukları kural tanımazlara, “Burası bisiklet, motosiklet, elektrikli bisiklet ve motosikletlere kapalı alandır. Caddenin her noktasında bu araçlarla ilgili “yasak ve girilmez” tabelaları bulunuyor. Lütfen, rica ediyoruz. Caddeye girmeyin” dedi. Zabıta, kural tanımazlara bu kadar kibar davranırken vatandaşların tepkisi bu kadar kibar ve nazik olmuyor. 

Ailesiyle birlikte caddede huzur içinde gezdiklerini belirten vatandaşlar, “Burada yasak olmasına rağmen araçla girenler hakkında en ağır cezai işlem uygulansın. Yoksa bu kural tanımazlar akıllanmazlar. Çark Caddesi trafiğe kapalı olmasına rağmen bu kendini bilmezlerden dolayı çocuklarımızı caddede rahat gezdiremiyoruz. Bunların verdiği korkuyu yaşamaya mecbur muyuz! Zabıta arkadaşlar bunlara acımasın. Araçlarını bağlasın” diyerek tepkilerini dile getirdi.

AdminAdmin