GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-09-2022 21:21   Güncelleme : 12-09-2022 21:21

Çavuşoğlu'ndan Yunan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'nun 12 ada çıkarmasına tepki: Herkes aklını başına alsın

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'nun 12 adaları ziyaretine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunan hala kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu komşumuz Yunanistan'a bir uyarıdır" dedi. Türkiye'nin dostluğunun kadim, husumetinin vahim olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, "Herkes aklını başına alsın. Özellikle Yunanistan'a söylüyoruz. B

Çavuşoğlu'ndan Yunan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'nun 12 ada çıkarmasına tepki: Herkes aklını başına alsın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Milli Mücadelede Son Kale Haymana Etkinliği, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu"na katıldı. Yunanistan'ın Türk F-16'larını tacizi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi "Ey Yunan, İzmir'i unutma. Bir gece ansızın gelebiliriz" restiyle tansiyonun yükselmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, son olarak Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun 12 adalara yaptığı provokatif ziyarete değindi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN SAKELAROPULU'YA TEPKİ: YUNAN HALA KAŞIMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye'ye yalnızca 1.8 km uzaklıktaki Meis ve Megistis adalarına giderek Türkiye'ye mesaj vermek isteyen Sakelaropulu'ya sert tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, "Biz Ege'nin iki yanında komşuluk haklarına saygı duyalım derken Yunan hala kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor.

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'ın bitmek bilmez provokasyonlara sert tepki: Herkes aklını başına alsınDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu.

"BU KOMŞUMUZ YUNANİSTAN'A BİR UYARIDIR"

Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu komşumuz Yunanistan'a bir uyarıdır. Yıllar sürmüş savaşlardan yorgun düşmüş Türk ordusu milletiyle ve imanıyla bu büyük imtihanı başarıyla vermiştir. Bugün şartlarımız bambaşka ama aynı sarsılmaz imana sahibiz" diye konuştu.

"TAHRİKLERE DEVAM ETMEYİN"

Yunanistan'a uyarıda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Herkes aklını başına alsın. Özellikle Yunanistan'a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın. Tahriklere devam etmeyin. Çünkü Türkiye'nin dostluğu kadim, husumeti vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

AdminAdmin