YEREL
Giriş Tarihi : 22-02-2023 20:18   Güncelleme : 22-02-2023 20:18

Cevat Keser'e mahkemeden hapis ve siyasi yasak cezası!

Pamukova Eski Belediye Başkanı Cevat Keser önceki yıl komşusuyla arasında yaşanan kavga nedeniyle "silahlı tehdit" suçundan yargılandığı davadan 2 yıl 3 ay hapis ve hak mahrumiyeti (siyasi yasak) cezası aldı.

Cevat Keser'e mahkemeden hapis ve siyasi yasak cezası!

Olay, 2021 yılı haziran ayında Serdivan Aşağıdereköy Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Pamukova eski  belediye başkanı Cevat Keser Serdivan ilçesinin Aşağıdereköy Mahallesi'ndeki evlerinde oturan komşularının oğlu Vedat A., ile yaşadıkları tartışma ardından evinden pompalı tüfek alarak dışarı çıktı. Ardından “Nerde o gelsin buraya” diyerek Vedat A.’yı aradı. Vedat A.’yı pompalı tüfek ile tehdit eden Keser, daha sonra videoya alındığını öğrenmesi ardından silahı diğer elinde saklayarak evine geri döndü. Yapılan şikayetin ardından olay yerine gelen jandarma ekipleri görüntüleri izleyerek eski başkan Cevat Keser hakkında tutanak tutarak pompalı tüfeğine el koydu. Olaydan sonra her iki taraf da birbirlerinden şikayetçi oldu.

KESER CEZA ALDI

Açılan davanın ilk duruşması geçtiğimiz aralık ayında yapılmış, duruşma bugüne ertelenmişti. Bugün yapılan ikinci duruşmada Pamukova Eski Belediye Başkanı Cevat Keser Sakarya 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede şikayetçi Vedat A. ve olayla tanıklık eden isimler dinlerken, delil olarak video kaydını seyretti. dinlendi.

Davacı Vedat A. nın avukatlığını Eski Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan'ın oğlu Avukat Mehmet Ali Turan'ın gönüllü olarak yaptığı dava da mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda Keser'e Yargıtay yolu kapalı olmak üzere TCK’nın 106/2 a, 43/2 delaletiyle 43/1, 53 maddelerinden 2 yıldan 3 ay hapis cezası ve TCK 53 maddeye göre hak mahrumiyeti (Siyasi yasak) ayrıca daha önce Pamukova Asliye Ceza Mahkemesince hakkında verilen Hakaret davasındaki hükmün geriye bırakılması kararının düşürülüp cezanın infazına karar verildi. 

Mahkeme'nin verdiği bu karar sonrası Keser'in istinaf mahkemesine gidebileceği belirtildi. İstinaf Mahkemesi yerel mahkemenin verdiği cezayı onarsa eski  belediye başkanı Cevat Keser'in 3 ay hapis yatacağı ve 2024 te yapılacak yerel seçimlerde siyasi yasak nedeni ile aday olamayacağı belirtildi.

pamukovahalk.com

AdminAdmin