Asayiş
Giriş Tarihi : 17-01-2024 15:58

Cezaevinde müvekkiline uyuşturucu verdiği iddia edilen avukatı hakim karşısına çıktı

Kocaeli'de cezaevinde görüştüğü müvekkiline uyuşturucu verdiği iddiasıyla tutuklanan avukat, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık avukat, suçlamaları kabul etmedi ve beraatını istedi.

Cezaevinde müvekkiline uyuşturucu verdiği iddia edilen avukatı hakim karşısına çıktı

Olay, 10 Kasım 2022 tarihinde Kocaeli 1 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi. Tutuklu bulunan müvekkili H.B. ile görüşen avukat Bayram O.U., görüşün ardından cezaevinden ayrıldı. Sanık ve hükümlü H.B.'nin koğuşa götürülmeden önce tekrar araması yapıldı. İnfaz Korumu memurları tarafından yapılan aramada H.B.'nin üzerinde bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Bunun üzerine Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla şüpheli avukat Bayram O.U.'nun adresinin kayıtlı olduğu ev ile iş yerinde Narkotik polisleri tarafından arama yapıldı. Cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan aramalarda, sökülmüş kök kenevir, saksıda dikili 2 kenevir, 1,88 gram tütüne karışık esrar, 1,65 gram esrar, kuru sıkı tabanca ve 6 fişek ele geçirildi. Bayram O.U., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklu avukatın annesinden 'yok artık' dedirten savunma: "Uyuşturucu ile  şekerimi dengeliyordum" - Asayiş

Duruşmada savunma yapan sanık avukat Bayram O.U., suçlamaları kabul etmedi. Olayın nasıl geliştiğini anlatan Bayram O.U., "H.B., ailesinin isteği ve H.B.'nin müvekkilim olması sebebiyle ara ara onu ziyaret ederdim. Olay tarihinde de H.B.'ye adli para cezası verildiğini ailesinden duydum. Bu cezanın neye ilişkin olduğunu öğrenmek için cezaevine gittim. Ayrıca H.B.'nin birleşen dosyaları vardı. Kamu yararına dosyayı bozma düşüncemiz vardı ve buna ilişkin ara ara H.B. ile görüşmelerimiz oluyordu. Cezaevinde müvekkilim ile 15 dakika görüştükten sonra Keşan'da duruşmam olması sebebiyle Kocaeli'den ayrıldım. Duruşmadan sonra akşam 20.00 sıralarında Silivri'deki arkadaşımın yanına gittim. Saat 20.30 gibi polisler beni arayarak evimde ve iş yerimde uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi. Ben de 'Benlik bir şey var mı?' diye sordum. Ayrıca gündüz saatlerinde ziyaret ettiğim müvekkilimden de uyuşturucu ele geçirildiğini söyleyerek beni ifadeye çağırdılar. Bunun üzerine nöbetçi savcı ile telefonla görüşerek iş için şehir dışına olduğumu, pazartesi gelip ifademi verebileceğimi söyledim. Savcı bana onay verince pazartesi gelip teslim oldum" dedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve beraatini istedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

AdminAdmin