SPOR
Giriş Tarihi : 19-12-2023 10:48

Cezası indirildi, Sakaryaspor maçında sahada olacak

PFDK kararı ile 2 maç ceza alan Kocaelispor'un golcü oyuncusu Douglas Tanque'nin cezası Tahkim Kurulu kararı ile 1 maça indirildi. Tanque, hafta sonunda oynanacak Sakaryaspor-Kocaelispor maçında sahada olacak.

Cezası indirildi, Sakaryaspor maçında sahada olacak

Kocaelispor'un 3-0 kazandığı Bandırmaspor maçının 75'nci dakikasında kırmızı kart görerek oyundan atılan Kocaelisporlu oyuncu Douglas Tanque, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 2 maç ile cezalandırılmıştı.

TAHKİM'DE İTİRAZ SONUÇ VERDİ

Tahkim Kurulu'na itiraz eden Kocaelispor, Douglas Tanque’nin cezasının düşürülmesini istedi. Bugün cezayı görüşen Tahkim Kurulu, aldığı kararla Douglas Tanque’nin 2 maç olarak belirlenen cezasını 1 maça indirdi.

OYBİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

TFF'den yapılan açıklamada; ''Kocaelispor Kulübü’nün futbolcusu Douglas Willian Da Silva Souza ile ilgili, PFDK'nın 14.12. 2023 tarih ve E. 2023- 2024/551 - K. 2023-2024/692 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Kocaelispor Kulübü futbolcusu Douglas Willian Da Silva Souza 'nın rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT'nin 43. maddesi uyarınca verilen 2 resmi müsabakadan men cezasının; FDT’nin 13. maddesi uyarınca takdiren 1/2 oranında indirilerek sonuç cezanın 1 resmi müsabakadan men cezası biçiminde PFDK kararının düzeltilerek onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

AdminAdmin